3d presentation

Cruz Roja!The Spanish red cross asked me to create a virtual tour through their offices. They would use this tour to add something visual when explaining the activities of the red cross and to add an impression of how the offices are set up and to make clear what is the scale of the activities and the size of the offices and storage that the red cross has available.

Enjoying a nice cup of coffee they explained in detail how the center was run and that this specific office is one of the four most important distribution centers worldwide.

Ik heb mijn mede vrijwillers uitgelegd dat ik nog nooit een dergelijke 3d presentatie gemaakt heb, maar dat ik het best wil proberen. Net als de flash applicatie die ik in het verleden gemaakt heb is het een leuke methode om weer iets wijzer te worden.

Voor de 3d presentatie heb ik twee gratis software pakketen en een website gevonden die ik ga onderzoeken.

 • SketchUp, niet moeilijk, je kan vlot een huis neerzetten, maar het aankleden ervan lijkt erg veel werk te zijn. Verder is het niet zo moeilijk om in 3d door het huis te bewegen. Iets verder onderzoeken maar.
 • Blender, erg ingewikkeld, hier begin ik niet aan.
 • Floorplanner, niet echt 3d, en je kan niet door je gebouw ‘bewegen’, maar het ziet er leuk en overzichterlijk uit.
 • Als iemand nog tips heeft verneem ik die graag! Binnenkort het resultaat.

  Hoeveel kost het redden van een leven?

  Cruz Roja!
  Het heeft even geduurd, vrijwilligers werken niet zo snel (maar wel gratis), maar uiteindelijk is mijn rode kruis flash spelletje toch af en binnenkort terug te vinden op de spaanse rode kruis site. Op mijn site kan je alvast een sneak preview bekijken.

  Oh ja, een antwoord op de vraag hoeveel het kost om een leven te redden zal je niet vinden. Het spelletje is bedoeld als een leuke manier om mensen tot nadenken te zetten over de vraagstukken waar het Rode Kruis mee te maken krijgt.

  Vrijwillig

  Tsja, je moet toch wat. Ter leering ende vermaak heb ik voor het rode kruis alhier in Spanje een flashje in elkaar gedraait. Het idee is dat je een aantal vragen over het rode kruis beantwoord, om zo een beter idee te krijgen van wat ze zoal doen, met als gevolg dat mensen wellicht meer geneigd zijn om ten tijde van deze crisis toch nog wat te doneren aan de mensen die het nog slechter hebben.

  Hier de eerste aanzet: