Peer meloen update

Een van de plantjes die ik op ons balkon had staan was een peer meloen. Hiervan hebben we ongeveer drie peer meloenen kunnen opeten, en dat was het einde van het plantje. Naast aardig smakelijke vruchten had het plantje een enorm sterke aantrekkingskracht op ongedierte. Het plantje zat al snel helemaal vol met wit ongedierte.

Mijn eerste oplossing was een sproeibeurt met bier en water, maar dat had geen effect. Hierna heb ik het plantje gesnoeid, in de hoop dat het vanuit het stronkje weer zou gaan groeien, maar helaas. De peer meloen heeft het niet overleeft.

Een koffie en een peer-meloen

Tijdens en na mijn verjaardag heb ik flink wat kados mogen ontvangen. Boeken, bloemen en planten en van twee verschillende vrienden kreeg ik een koffie plant, koffie zaadjes en een peer-meloen. Hier ben ik natuurlijk erg blij mee. De koffiezaadjes gaan binnenkort in de grond, en de planten voorzie ik al geregeld van een frisse water spray.

Koffie plant!De koffieplant
Tsja, de koffieplant is een eenvoudig verhaal. Na mijn helaas gestorven stekje koffie heb ik nu een hele plant, met als doel mijn eigen bakje koffie te kweken. De plant is al bijna een halve meter hoog, dus wellicht heb ik al vlot een paar koffie bonen. Deze zal ik dan moeten later rijpen aan de plant, drogen, wellicht pellen, en dan roosteren. Hierna de geroosterde bonen malen en in het koffie apparaat. Ik ben heel erg benieuwd naar het resultaat.


Peer-Meloen!De peer-meloen
Van de peer-meloen plant had ik nog nooit gehoord, maar toch heb ik ‘m nu. De plant die ik gehad heb is niet zo heel groot, misschien 25 cm hoog, en er zitten al een paar flink grote vruchten in. Een van de vruchten ziet er al bijna rijp uit, dus over een paar weekjes kan ik een peer-meloen gaan proeven.