El Niño

El Nino!El Niño betekent vrij vertaalt ‘het kind’. Volgens de reclames hier moet je minstens één keer per jaar met je kind spelen, dus doe ik dat dan maar, samen met moeder Nel. Dit is ons nummer. Mochten we winnen dan zijn we blij en rijk. Hoe rijk we dan zijn weet ik alleen niet, want die informatie heb ik nog niet kunnen achterhalen, maar ongetwijfeld zal het aardig wat zijn.

ITV

ITV!In Spanje heet de autokeuring ITV en gisteren was voor ons de grote dag. Met de auto langs het gebouw van de ITV voor de keuring. Eerst 35 euro betalen en voor dit bedrag kreeg je een stapeltje formulieren.

Daarna in de rij en door een soort van garage/teststraat rijden. Drie keer moesten we stoppen en schreeuwde de 3 monteurs om de beurt een aantal commando’s. Remmen, licht, ruitenwisser, achteruit, handrem, gas, koppel, veel gas, weinig gas, etc. Pfff, niet te volgen zo snel, maar gelukkig had ik een tolk in de auto die er ook niet veel van snapte. De formulieren werden onderhand door de monteurs ingevuld.

Uiteindelijk bleek dat de auto weer voor een jaar is goedgekeurd met een paar kleine gebreekjes zoals hier en daar wat roest. Na 5 minuten stress kregen we een nieuw stickertje voor op de ruit en konden we weer gaan.