Maak er wat van in 2008!

Gelukkig 2008!Het nieuwe jaar is weer begonnen en 2008 belooft weer een interessant jaar te worden, overigens net als de vorige jaren. Over twee weken verhuizen we maar we blijven in Las Palmas. Ik ben erg benieuwd of dat over een jaar nog steeds zo is. Ons plan om alle 7 Canarische eilanden te bezoeken moet ook nog uitgevoerd worden en we overwegen een vakantie naar Egypte.

Tijdens oud en nieuw van 2007 heb ik, geheel naar Spaanse traditie, twaalf gepelde, pitloze druiven gegeten. Één druif per klokslag om precies 12 uur ´s nachts. Iedere druif staat voor een gelukkige maand in het nieuwe jaar en het lijkt te hebben gewerkt.

2007 is een flink rumoerig jaar geweest. Ik ben het jaar begonnen met een verhuizing naar hartje Madrid. Hier kreeg ik te horen dat mijn werk helaas was gecanceld. Ai. Hierna was ik een tijdje opzoek naar een andere kans. Niet gemakkelijk want we hadden plannen om halverwege het jaar te vertrekken naar Glasgow, waar Ana 9 maanden aan de slag kon.

Uiteindelijk zijn niet naar Glasgow gegaan. Ana kreeg een beter aanbod vanuit de Canarische Eilanden. ‘Gelijk doen!’ was mijn advies en twee weken later huurden we een appartementje in Las Palmas. Ana aan het werk en ik lekker in de zon.

Mijn eerste baan in het zuiden van het eiland was een flinke tegenvaller. Ik verwachtte dat het wel goed zou zitten, omdat het bedrijf niet Spaans was, maar Belgisch/Nederlands. Maar helaas. Dit bedrijf bleek juist in Spanje gehuisvest omdat het hier geen last had van alle regels die gelden in ontwikkelde landen. Zelfs voor Spaanse begrippen maakte ze het flink bont. Na 3 maanden hield ik het hier maar voor gezien.

Na mijn eerste baantje vond ik al snel een nieuwe uitdaging, gevonden dankzij het sociale netwerk van Canariers. Een sociaal netwerk dat bijzonder effectief werkt. Dit keer een Spaans bedrijf op loopafstand van ons appartement. En alles goed geregeld! Salaris, pensioen en zelfs belasting afdracht.

Sinds we in Las Palmas wonen hebben we bijna iedere week bezoek. Het gehele eiland bezoeken we dan weer, dus de toeristische punten kan ik zo’n beetje dromen. Meestal is het bezoek Spaans maar af en toe is er ook bezoek uit Nederland. Erg prettig om af en toe weer Nederlands te praten. Ik ben ook heel erg blij met de bezoekjes uit Nederland en de kaarten die ik ontvang.

Sportief. Tsja, niet alles gaat altijd zoals ik wil. Een paar maandjes naar de gym, een tijdje lang liep ik ieder ochtend een rondje hard over het strand en een weekje surfles. Volgend jaar toch maar met iets meer overtuiging gaan sporten.

Al met al kijk ik met een zeer tevreden gevoel terug op 2007. Wel is het af en toe moeilijk dat iedereen, mijn familie en vrienden zo ver weg zijn. Maar goed, in ieder geval ben ik een stuk minder wit. Ik heb een gezond kleurtje en ik voel me ook lekker en gelukkig hier. Misschien is dat het effect van het ontbreken van regen en kou.

Mijn goede voornemen voor 2008 is om wat meer te gaan sporten. Twee keer in de week iets sportiefs lijkt me een goed en haalbaar uitgangspunt. Ook wil ik het Spaans wat beter onder de knie krijgen. Dan hoef ik hopelijk niet steeds te denken voordat ik een woord zeg. Verder hoop ik voor een tijdje een wat stabieler leventje te hebben. Ik wil een paar keer naar Nederland op bezoek en verder eventjes gewoon huisje-boompje-beestje en bedenken wat er nog meer te ontdekken valt.

Het is lastig om kansen en mogelijkheden te herkennen als ze optreden, maar heb vertrouwen in de toekomst en heb vertrouwen in jezelf. Probeer je kansen te grijpen, je wensen te realiseren en waag gewoon eens een gok. Ik heb gemerkt dat dit verbazend vaak goed gaat! Gaat het mis, zie het als een welkome levensles en probeer het gewoon nog een keer. Ik wens je een bijzonder gelukkig 2008 toe!