Calima

Calima!Gruwelijk heet is het vandaag. Maar alleen in het zuiden van Gran Canaria. Vanochtend was het in het noorden nog lekker koel. Om half 7 was ik al onderweg en toen ik om iets voor half acht gearriveerd was stond het zonnetje nog niet in de hemel. Echter, bij het openen van mijn deur blies de hete lucht me in mijn gezicht. Onvoorstelbaar…. zonder zon toch zo’n verschrikkelijk hete lucht. Buiten is het dan ook niet uit te houden.

Blijkbaar is ‘Calima’ de naam voor een meteorologisch effect. De hete lucht uit afrika wordt over de zee heen geblazen en komt dan langs de canarische eilanden. Gevolg is hier een paar dagen van extreme hitte. Pfff.

De laatste Harry Potter

Harry Potter!Jawel, een week geleden liep ik in het holst van de ochtend naar de boeken winkel. Op zoek naar de nieuwe en laatste Harry Potter. Helaas was de boekwinkel dicht.

Ne enige tijd zoeken toch een winkel gevonden waar de de potter’s verkochten en gelijk gekocht natuurlijk. Het verhaal leest als een trein, en het is lastig om het boek naast je neer te leggen. Uiteraard was ik nieuwsgierig naar wie er allemaal dood zouden gaan (behalve natuurlijk de bad-guy). Een erg leuke finale in ieder geval!