Bus overvallen

Politie!Gisteren zat ik in de bus naar huis. Een overvolle bus. Ik zat tussen twee Spanjaarden in op de achterste rij. Na een kwartiertje rijden, in de middel of nowhere stopt opeens de bus. Geen bende maar een enorme horde politie. Iedereen werd gecontroleerd en toen gebeurde het.

Mij werd gevraagd naar mijn papieren, en omdat ik er nog steeds niet uit zie als een Spanjaard werd mij nog eens extra gevraagd waar ik vandaan kwam. Ik antwoorden netjes dat ik uit Holanda kom. Hierna werd de persoon naast mij gevraagd naar zijn ID. Deze had ie niet en op de vraag waar hij vandaan kwam antwoordde hij ook ‘Holanda’ Tsja, dat zou je niet eens je grootje wijs kunnen maken. Deze gast zo er zo Spaans uit als maar kan zijn. Deze persoon moest vervolgens de bus uit.

Maar wat gebeurt er daarna… de jongen stapt uit en sprint er vandoor! Hij zet het echt keihard op een rennen. Iedereen in de bus natuurlijk opgewonden, maar het resultaat bleef uit. De politie deed helemaal niks. Geen achtervolging, geen cops, helemaal niks….. alleen een kwartier vertraging. Bummer.