Chicago beach vs Baywatch

Mijn laatste volle dag hier, want morgen ga ik naar St. Louis. Vanmiddag een beetje op strand gelegen, en me verdiept in de lokale literatuur (eXcalibur – He’s Back, fantatisch verhaal!!! Uitgeverij: Marvel)

Maar wat me opgevallen is zijn voornamelijk de verschillen op het strand. In baywatch zie/zag je altijd mensen rennen/fietsen/skieleren/whateveren op de boulevard. Hier is dat precies zo, echter de lifeguards zijn zo enorm anders… Als ze al vrouwelijk zijn hebben ze vaak een jas aan (ja, echt!), verder rennen ze niet over het strand, maar staan ze stil op en bepaalt punt, en brullen ze alleen als iemand te ver het water in gaat. Te ver het water in is trouwens ongeveer kniehoogte. Op die manier zijn ze in ieder geval zeker dat niemand zal verzuipen. Als je toch zwemt op een plek waar dat niet mag (en dat zijn en extreem veel), dan roept men de politie, en krijg je een bon!

Ook hebben de lifeguards vaak een korte broek aan, in tegenstelling tot de echte baywatchers.

Zoo!

Vandaag bij de gratis zoo geweest, in het park voor mijn hotelletje. Ze hadden er van alles, kamelen, leeuwen, apen, buideldieren, slangen en noem maar op, maar echt ontzettend veel van die beesten hadden volgens mij een veels te kleine kooi. Heel veel dieren zaten in een hok dat kleiner was dan mijn plee, en het enige wat ze deden en dat was ook het enige wat ze konden doen was heen en weer lopen in hun kooi. Echt te triest voor woorden.