Chicago

Vanmiddag gearriveerd in Chicago, en met dat ranzige Detroit nog in mijn achterhoofd is dit echt weer een paradijs :-p

Ook cool, in de Apple store kan je gratis internetten :-p. Alleen jammer dat ik nog niet weet hoe MSN op een Mac gedraaid kan worden, maar dat moet ik dan nog maar even uitzoeken.

Detroit

Gister en vanochtend was ik dus in Detroit… nou ben ik niet vaak negatief, maar dit was echt onvoorstelbaar… Wit bestond er niet… alles wat eigenlijk wit moest zijn was grijs of geelbruin. In Detroit zit ook een enorm grote fabriek van Ford… en dat was te merken ook. Mijn hotelletje zat in downtown Detroit, naast een weg van 7banen breed. Overal in Detroit werd de weg nooit kleiner dan drie banen in een bepaalde richting. Naast de enorme hoeveelheid asfalt en de grote hoeveelheid auto’s was er eigenlijk bijzonder weinig te beleven… een casino, en een survivaltocht over de weg door alle gaten overal, en dat was het.

Oh ja, nog een paar afgefikte pandjes gezien, en een paar gebouwen die half afgebroken waren. En niet te vergeten weer een fall-out centrum, tegen die vervelende atoom straling. Ze hadden ook van die schoorsteenpijpen waar vette witte rook uit kwam, net als in dat industriegebied nabij Rotterdam, alleen in Detroit kwamen die pijpen maar 1 meter hoog, en kon je letterlijk met je hoofd erin gaan hangen (niet getest trouwens)

Vanochtend ben ik m daar weer gepeerd, en dat was een bijzonder gelukkig gevoel.