Empire State building

Vanochtend in het empire state building geweest. Ik was er al redelijk vroeg (rond half 10), want ik was alweer rond 4 uur wakker vandaag :-(

Empire state was eenvoudig te vinden, want je ziet m al een aantal blocks vanuit de verte. Eenmaal binnen sta je in de rij. Na de rij kan je naar een andere rij en dan kan je een kaartje kopen. Met het kaartje ga je naar de eerste verdieping, en sta je weer in een rij. Die rij is voor de tassencontrole en metaaldetector poortjes. Hierna sta je in de rij voor de lift. De lift schiet omhoog naar de 80ste verdieping. Hier stap je dan uit, en sta je direct in de rij voor een andere lift die naar de top gaat.

Maar eenmaal boven is het het wachten wel waard. Echt een bijzonder mooi zicht over heel NewYork.

Cops

In NewYork is er geen tekort aan agenten. Op iedere hoek van de straat staat er eentje. Voor ieder groot of belangrijk gebouw staat een persoon met een security outfit. Als je je auto wil parkeren wordt je kofferbak doorzocht, en wordt in sommige gevallen met een spiegel constructie onder je auto gekeken. In de metro zwermt het ook van de agenten en metro lui en als je een museum in wil wordt je tas gechecked, en staat er in iedere zaal een security gast.

Op zich lekker veilig, maar het geeft toch ook wel een raar gevoel. Op weg naar mijn auto gister liep ik zelfs door een straat waar opeens met een klein bordje werd aangegeven dat daar een atoomschuilkelder was… Dan sta je toch even raar te kijken.

Iets cultureels!

Jaja, ik heb het gedaan, gister een museum meegepakt en wel het Metropolitan Museum of Art, vlak naast Central Park.. Uiteraard ben ik via Central Park erheen gelopen. Tijdens mijn eerste stapjes door Central Park zal ik zowaar een eekhoorn! Ik denk, dat zie je niet vaak, en deze liep echt op 1 meter afstand van mij een beetje om me heen te lopen, waarschijnlijk op zoek naar iets te vreten.

Ik maak dus twee fototjes van die eekhoorn en loop door richting museum. Blijkt het in het hele park te krioelen van die eekhoorns, echt honderden! In het park nog even naar een amateur baseball wedstrijdje gekeken, en daarna het museum. En zowaar, het was nog leuk ook. Coole Afrikaanse maskers, coole ridder harnassen, en extreem veel beeldjes en schilderijen.