Wachtgedrag

Iedere dag forens ik van Leiden naar Den Haag en iedere dag weer valt het me op. Mensen die zich in een overvolle trein proppen, een zitplaats kunnen bemachtigen en dan 5 minuten voor de aankomst in Den Haag al in het gangpad gaan staan. Waarom? Waarom blijf je niet gewoon zitten?

De oplossing lijkt me zoooo ontzettend voor de hand liggend. Blijf lekker zitten tot de trein stilstaat, de deuren open zijn en het gangpad weer bewandelbaar is. Dit kost je misschien 20 seconden die resulteren in een veel lagere mate van stress.

Eerste klas

Eerste klas! Vorige week heb ik mij in de eerste klas van de trein laten vervoeren. Dit gebeurt niet vaak en het was een aparte ervaring. Normaal wacht je op de trein, stap je in en hoop je op een plekje. Dit veranderd als je eerste klas reist.

Als eerste let je bij het verschijnen van de trein op de nummers op de zijkant. Een 1 is dan het te spotten nummer. Hierna ben je zeker van een plek. Beter kan eigenlijk niet denk je misschien, maar dit is zeker mogelijk. Een zee van lege plekken in de eerste klas en mensen die moeten staan in het halletje bij de deuren. Fantastisch!

Helaas was het maar voor twee daagjes. Voortaan sta ik gewoon weer tussen het andere vee om vervoerd te worden.

€ 3,08

Hoera, ik heb overwonnen! De brief van het ‘klantcontactcenter’ lag zojuist in de bus. Mijn terugclaim-actie heeft ruim 3 euries opgeleverd! Dat is een overheerlijk koel witbiertje met een stukje limoen op kosten van de NS :-D.

NS

NS! Vandaag lekker een vrije vrijdag, met dank aan de stakende NS-ers. Eindelijk weer eens wat positiefs van die lui. En mogelijk kan ik zelfs nog wat geld terugclaimen, want ik heb een trajectkaart :-)

Tegelijkertijd werd mijn aandacht weer gevestigd op een ander akkefietje dat nog loopt met de NS. Mijn bekeuring. Sinds 28.11.2004 heb ik daar al helemaal niks van gehoord. En dat terwijl op de achterkant letterlijk staat vermeldt: “Over enkele dagen … een acceptgirokaart toegestuurd.”. Nou niet dus. Niet dat ik had betaald, maar het idee was dat ik in beroep zou gaan, en zou winnen, niet dat de NS zich opeens zou realiseren dat ze fout zaten, en op tijd hun fout corrigeren.

Transactievoorstel

Typisch NS!Omschrijving strafbaar feit: “Orde/rust/veiligheid/goede bedrijfsgang verstoren door op deel van station/halte zich niet via de bestemde weg te begeven”

Pleegdatum: 28 november 2004, 03:45
Pleeglocatie: Station Utrecht Centraal
Feit geconstateerd door: NS Customer Services
Administratieve eenheid: KLPD – DOC – GT&A
Bedrag OM-transactie: EUR 40,00

Mijn god, wat is er gebeurt met ons landje? 40 Euro voor een overtreding dat niet eens een overtreding genoemd zou mogen worden! Dit wordt een gevecht, waarvan ik nu nog redelijk zeker ben dat het te winnen is! Gelukkig heb ik nu een track-record van 100% gewonnen zaken voor het kantongerecht :-), en dat ga ik zeker zo houden.

NS – Dutch rail

SS!Oh my god! Some of the employees of the NS (Dutch railways) are complete and utter fools. I understand that the job requirements to travel on a train and blow a whistle when it stops cannot be so high, but in some cases the lack of intelligence of NS-employees is striking.

Yesterday we arrived at the Utrecht train station around 4 o clock at night after visiting a very nice concert by Vive la Fête. There was a big fence blocking the way to the platform, but it was possible to easily walk around the fence. Once on the platform an NS employee instructs us that we need to return and wait behind the fence. We need to go back the exact same way we came, even though the person warned us it is really dangerous to pass the fence. On our way back the NS employee tell us that the we will no make the next train that will leave in half an hour.

Ten minutes later the gate opens and everyone can enter the train. Except for us. The stupid employee recognizes us and asked us for our identification. To his opinion he needs to write us a ticket and fine us. This resulted in a very slow process that resulted in a missed train. The result… wait one more hour.

Thanks guys! Very good to see that there is a very strict policy regarding ‘easy pray’.