Hij komt op

Reuze knoflook!Recent heb ik een paar reuze knofloken gepoot en de eerst komt al op. Op een website had ik gelezen dat je de grootste loken moet poten, om zodoende een groot resultaat te krijgen. Via andere bron had ik echter vernomen dat als je een dikke look poot, je een hele boel kleintjes kan oogsten. Als je die kleintjes dat weer poot moeten er grote knofloken uit komen.

In ieder geval is het klimaat hier goed. Nooit te koud en ook niet te warm. Wellicht een perfecte plek om enorm grote knofloken te kweken. We zullen zien, voorlopig heb ik nog wel even wat tijd om een lekker recept te zoeken.

Dikke knoflook

Links: Knoflook uit Las Palmas!, Rechts: Reusachtige knoflook uit Madrid!Kerst heb ik dit jaar in Madrid gevierd en een Spaanse kerst betekent eigenlijk maar een ding. Eten! Dit jaar echter werd ik, tijdens een kijkje in de keuken, verrast door een raar uitziende ui, tenminste, ik dacht dat het een ui was. Het bleek een enorme knoflook te zijn. Deze knoflook heb ik meegenomen naar Las Palmas met het idee te kijken of ik ook zulke enorme knofloken kan laten groeien. In ieder geval beter dan het kleine grut dat ze hier in de supermarkt verkopen.

In het plaatje rechts de reuze knoflook uit Madrid en links de kleine knoflookjes die ze hier (en ook in Nederland) verkopen.