Blij

Happyness!Leuke dames die proberen ‘pillen’ aan te schaffen.. uitsmijters die je fouilleren en vragen wat je allemaal op hebt, individuhen die tijdens het pissen speculeren welke chemische substanties allemaal actief zijn.. mede toeristen die op een toeristische brug in Praag zonder je verder te kennen in Engels vragen of je nog joints hebt.. amerikanen die gezellig heroïne willen roken, winkelbedienden (in een fotozaak) die je hash-brownies aanbieden..

Tsja, ik vind het allemaal best en ik kan er stiekem ook goed om lachen, maar wat zal het toch zijn.. is het alleen mijn uiterlijk, of helpt het dat ik me voel alsof ik zweef door een zonovergoten hemel.. ach, wat maakt het ook uit, ik ben blij!
De laatste 9 maanden heb ik voornamelijk gefeest en heb ik grote delen van de aarde mogen aanschouwen. Dit was zo extreem verslavend en heeft me onverwacht zo veranderd dat ik waarschijnlijk over een jaar, als mijn contract weer ten einde loopt, een ander deel van de aarde ga ontdekken.

En met mijn Amerikaanse guru Donnaness als perfect voorbeeld en gids, ontmoet boven op Angels Landing in Zion, kan het alleen nog maar beter worden. :-D

Deja vu

Vaag, recent weer eens een hele hele slechte film gezien… ‘Sideways‘. Onvoorstelbaar dat die film een 8 krijgt op imdb. De film ging over twee wijn zuipende gasten die door het land pookte, en waarvan er een zou gaan trouwen in een week. Een uiterst saai concept, en dat bleek uit uit de hele film.

Wellicht leek de film slechter dan dat ie daadwerkelijk was, want de afgelopen dagen heb ik echt alleen maar toppers aanschouwd.. ‘Eternal Sunshine of the Spotless Mind‘, ‘Team America‘, ‘The Butterfly Effect‘ en de semi-docu ‘Super Size me‘. Allemaal bijzonder goeie films.

Maar het vage van die saaie film was echt dat ik ‘m gewoon niet kon uitzitten; na ongeveer 2/3 van de film gekeken koos ik toch maar voor de reclame. Tijdens die 2/3 film heb ik echter een paar keer een déjà vu gehad. Ik wist echt zeker dat ik het al eerder gezien had, terwijl ik de film zelf toch afgrijselijk slecht vond… vaag.

Goeie dag

DTranceDTranceDTranceVandaag was weer een geslaagde dag. Nieuwe baan (per 1 maart), nieuwe muziek, nieuwe wasmachine, en uitzicht op een nieuwe auto (moet ik voor vrijdag regelen).

Maar het werd ook wel weer tijd dat ik wat ging doen. Sinds april vorig jaar heb ik maar twee maandjes gewerkt, en dus ongeveer 8 maanden vrij gehad en gefeest. Op zich erg leuk uiteraard, maar er moet weer wat brood op de plank, dus een jaartje werk is niet mis. En daarna even zien of mijn ambitieuze toekomst(vakantie)plannen nog tot uitvoering gaan komen.

Music crosses all borders

Stel je voor, je maakt een cd om op te sturen naar een aantal personen uit chicago, de bakermat van de moderne muziek. Wat stuur je dan? Uiteraard typisch nederlandse crap. Hieronder mijn voorlopige lijst. Suggesties voor andere/betere nummers zijn welkom!

Nederlandstalig Engelstalig
Blof – Liefs uit Londen
Clouseau – Daar gaat ze
De Kast – Woorden zonder woorden
De Poema’s – Mijn houten hart
Doe Maar – Watje
Drukwerk – Je loog tegen mij
Fluitsma & Van Tijn – 15 Miljoen mensen
Guus Meeuwis & Vagant – Het is een nacht
Hans De Booij – Annabel
Henk Westbroek – Zelfs je naam is mooi
Jazzpolitie – Liefdesliedjes
Klein Orkest – Over de muur
Marco & Sita – Lopen op het water
Marco Borsato – Dromen zijn bedrog
Rob De Nijs – Banger hart
Toontje Lager – Net als in de film
Van Dik Hout – Stil in mij
VOF de Kunst – Suzanne
Volumia – Afscheid
Frank Boeijen – Kronenburg park
Doe Maar – De bom
Blof – Harder dan ik hebben kan
2 Unlimited – Get ready for this
4 Strings – Diving
Anouk – Girl
Anouk – Nobody’s wife
Anouk – Sacrifice
DJ Tiesto – Traffic
DJ Tiesto – Lethal industry
Gathering – Third chance
Golden Earring – Radar love
Intwine – Cruel man
Junkie XL – Love like razorblade
Nits – Two skaters
Party Animals – Good to go
Van Halen – Jump
George Baker – Little green bag
Ten Sharp – You
DJ Jean – Every single day
K’s Choice – Not an addict

Mudkings (again)

Mudkings!Okay, ik vind die posters ook gewoon mooi, vandaar dat er weer eentje hier staat…

Maar natuurlijk niet zonder aanleiding. Morgen treden ze weer op! Dit keer in Leiden, in het oude vertrouwde LVC en dat komt goed uit, want daar heb ik nog een zooi van die plastic muntjes van liggen.

Dat wordt weer lekker genieten van keiharde moddervette groove rock / rock ‘n roll, en dat ‘keiharde moddervette groove rock / rock ‘n roll‘ blijft ook een extreem goeie beschrijving!

Vorige keer in de hut van ome Henne was het wel een vage gewaarwording. Daar was niet echt veel volk, en de hut bleek een bijzonder typische tent. Maar het klonk weer goed, en ook de revolution kwam weer langs :-)

Paniek!

Paniek!
Oh jeee! er staat een zuchtje wind, en volgens de voorspellingen staat dat zuchtje wind er morgen nog steeds… en daarom gaat het blokarten niet door :-(.
Balen!

En zo erg kan een beetje wind toch niet zijn.. volgens mij willen de pro’s gewoon lekker zelf snoeihard over het strand crossen in die vederlichte blokartjes. Lekker met 60kmpu over de branding rossen, af en toe een deel van de zoute zee over je gezicht krijgen, en dan proberen nog wat extra te versnellen.

Zal je altijd zien dat de alternatieve datum er echt totaal geen wind staat, en dat we als een stelletje bejaarden achter hun rollator over het strand sukkelen.

Little Bird!

Total Loss!

Deukje!Gister is dus het vonnis geveld. De waarde van mijn auto was rond de 5000 euro. De schade was rond de 3500 euro. Als de schade meer zou kosten dan de helft van de waarde van de auto was de auto economisch een total loss en dat is dus ook het geval.

Het rare is dat een achterklep en nieuwe bumper niet eens zo duur zijn, maar het onderliggende kooiconstructie achtige ding was ook flink gedeukt, en dat betekende een flinke kostenpost. Ik mag er nu nog een weekje of zo in rijden, en ondertussen wordt de auto op een of andere manier te koop aangeboden aan opkopers of zo, die dan de onderdelen kunnen gebruiken. De prijs die de opkopers dan bieden wordt aangevuld door de verzekering tot de dagwaarde van de auto, en die krijg ik dan.

Voor mij rest er dan niets anders dan op zoek te gaan naar een nieuwe auto in dezelfde prijsklasse… Kijken of ik dit keer een wat coolere kan vinden, want via via heb ik vernomen dat sommige anonieme individuen zich niet helemaal konden vinden in mijn auto-keuze.

Roquefort

Roquefort!Oh jee, na al die, al dan niet gefrituurde, kaas varianten in Praag, als Smažený Sýr, Pivní Sýr en Sýrežky heb ik een soort van kaas gewenning opgebouwd. Vandaag liep ik dan ook door de appie hein, en mijn ook viel op een raar uitziend stukje kaas. Normaal zou ik dat niet eens opmerken en zou ik direct doorlopen, maar dit keer moest ik het hebben.

In mijn hoofd had ik ook al direct de perfecte manier van consumptie bepaald. Lekker met een glas rode wijn :-D