Origineel toiletbordje

Hoge nood!Dit bordje kwam ik tegen in de jachthaven nabij ons huis. Blijkbaar toiletten voor als je echt moet. De afbeelding klopt ook wel, want als je in de buurt van al dat water moet, dan moet je! En bij hoge nood kan je niet anders dan je benen in een rare houding plaatsen.

Spanglish

In Spanje zie je af en toe Engelse teksten voorbij komen die duidelijk niet geschreven zijn door een Engelse. Dit soort geschreven teksten worden vaak Spanglish genoemd. Een mix tussen Spaans en Engels.
Closed Access!

Het Engels betekent ongeveer: Gesloten toegang, je vergeeft het irritante.

Hoe slim ben je?

Kleurenblind is niet slim!Ondanks mijn reclame verwijderaar zie ik af en toe toch nog van die schermvervuilende berichten voorbij komen.

Deze is mij echter een doorn in het oog. Voornamelijk omdat ik deze relame in diverse vormen al een flinke tijd tegenkom en hij is gewoon verschrikkelijk fout. ‘Hoe slim ben je’, is de vraag en de test is een test voor kleurenblindheid!

Hierdoor worden kleurenblinden dus keihard in de hoek gestopt van de dommen en kunnen ‘tokkies‘ zowaar door de test komen (mits ze niet kleurenblind zijn natuurlijk). Dit is waarschijnlijk ook de doelgroep van de reclamemakers.

Hij komt op

Reuze knoflook!Recent heb ik een paar reuze knofloken gepoot en de eerst komt al op. Op een website had ik gelezen dat je de grootste loken moet poten, om zodoende een groot resultaat te krijgen. Via andere bron had ik echter vernomen dat als je een dikke look poot, je een hele boel kleintjes kan oogsten. Als je die kleintjes dat weer poot moeten er grote knofloken uit komen.

In ieder geval is het klimaat hier goed. Nooit te koud en ook niet te warm. Wellicht een perfecte plek om enorm grote knofloken te kweken. We zullen zien, voorlopig heb ik nog wel even wat tijd om een lekker recept te zoeken.

Nieuw jaar, nieuwe marketing

Een vliegticket kopen is altijd weer een uitdaging. Om erachter te komen wat je moet betalen moet je vaak al je gegevens opgeven en het hele koopproces doorlopen om op het eind de ‘echte’ prijs te zien.

Hierdoor kost het nogal wat tijd om een goedkope reis te zoeken. Als je drie maatschappijen probeert moet je drie keer al je gegevens invoeren, en als dan blijkt dat er een andere goedkope dag is, moet je het hele proces weer doorlopen. Verder blijkt ook vaak dat de dag dat je boekt invloeg heeft op de prijs. Verschillende dagen proberen wil wel eens wat eurotjes uitmaken.

Sinds dit jaar is er een nieuwe truc. Ja, het klinkt raar, maar het is echt zo, een ticket betalen kost 20 euro! Om te mogen betalen, op welke manier dan ook, moet je 20 euro betalen. Ik ben benieuwd wat de volgende geld-uit-de-zak-klop actie zal worden, want veel gekker kan het niet meer lijkt me.

25:49

Gran Canaria Maraton 2010!Gran Canaria Maraton 2010, van de finishtijd moet je 5 minuten aftrekken!Vandaag is de dag van de Gran Canaria Marathon. Het waren 5 tegenvallende kilometers want het leek verdacht veel meer, maar toch een redelijke tijd. Iets meer dan 25 minuten.

Helaas is mijn tijd niet officieel. Na veel gezoek op de website van de marathon bleek dat ik gisteren mijn nummer ergens had moeten ophalen. Ik was er van uit gegaan dat ze dit wel zouden opsturen, maar nee.

Het gevolg is dat ik dit jaar wederom ‘illegaal’ meegelopen heb. Zonder nummer en zonder chip voor een perfecte tijdsregistratie. Volgend jaar ga ik proberen wel legaal mee te lopen en zodoende toch in aanmerking te komen voor het eremetaal.


Update: Nu ook met filmpjes online van mijn start en finish.

Gran Canaria marathon

Ik begin het jaar weer goed, met een sportieve inspanning. Zondag de 24ste is de Gran Canaria Marathon! Ik loop slechts de 5 kilometer want mijn favoriete afstand van 10km is dit jaar niet van de partij. Dit is een goede test om te kijken of het luie leventje hier op Gran Canaria ook mijn lichaam lui gemaakt heeft. Ik ga proberen om de afstand ruim onder het half uur te lopen.

Kijkrol, maak hem zelf

Maak zelf een kijkrol. Hier een stap voor stap uitleg om zelf je eigen kijkrol te maken. Benodigdheden zijn een lege wc rol, papier, een potlood, een schaartje, plakband en een beetje creativiteit.
Kijkrol, stap 1!
Stap 1, teken het figuur dat je in de rol wilt hebben op een circel ter grootte van de wc rol. Zorg er voor dat je extra ruimte hebt op de plaatsen waar je het figuur aan de rol wilt plakken.

Kijkrol, stap 2!
Stap 2, knip het figuur uit, met de extra ruimte die je later nodig hebt.

Kijkrol, stap 3!
Stap 3, vouw de extra ruimte om zodat je een stukje papier aan beide kanten hebt. Hierdoor valt het figuurtje later niet om.

Kijkrol, stap 4!
Stap 4, plaats een klein stukje plakband over de extra stukjes papier, met de plakkant omlaag.

Kijkrol, stap 5!
Stap 5, plak het figuurtje in de rol.

Still-roll

Still live toilet roll!Thanks to Make, a website on things you can make yourself I have discovered a fun new use for empty toilet rolls. The idea is truly brilliant and it is very easy and fun to do yourself. A still life inside a toilet roll, so that really makes it a ‘still-roll’.

The process is as follows. First you need an empty toilet roll and use it to draw a number of circles the size of the roll on a piece of paper. Inside the circles you draw the various parts/images that you want to place inside the roll. Now you need to cut the figures from the paper leaving an extra piece of paper on the bottom of each figure used to tape the figure to the inside of the roll. Sticking the figures to the inside of the roll can be a bit tricky but you should manage. You now have a nice artistic toilet roll with scenery!

There are a lot more things you can make using toilet rolls, like these tree-like structures.

Avatar

Avatar!Het heeft even geduurd, ik moest mijn vriendin overtuigen, maar ik heb Avatar gezien. In 3D uiteraard. Een leuke film waar uiteindelijk de ‘good guy’ wint. Tsja, zo gaat het altijd. Toch is het een aanrader om te film in de bioscoop te gaan bekijken.

Nadeel van het 3D is dat je een brilletje op moet om het te kunnen zien. Met dit 3D brilletje zijn snelle actiescenes niet meer vloeiend te volgen, maar zijn het een soort slideshows. Tot slot bij het vertrekken richting huis werden we nog getracteerd op een flinke hoofdpijn, die een aantal uren aanhield.

Een tijd geleden hadden we ook de film Up in 3D bekeken. Deze film had veel minder snelle scenes, en duurde ook maar de normale anderhalf uur. Hierdoor had ik veel minder last van de 3D hoofdpijn na de film.

Hopelijk slaat het 3D niet aan en kan ik voortaan de actie weer gewoon in 2D bekijken. Of misschien verbeteren ze de ongemakken die er nu zijn.