Lucid Dream

Een Lucid Dream is een droom waarin je realiseert dat je aan het dromen bent en waarbij je je droom als het ware kan sturen. Je kan bepalen wat je wilt doen in je droom en de enige limiet die er is, is je eigen creativiteit en voorstellingsvermogen.

Ik ben al enige tijd geïnteresseerd in dit fenomeen, maar het is me nog nooit gelukt. Erger nog, ik herinner me mijn dromen nooit en als ik al wat herinner, dan ben ik die herinnering binnen een half uurtje helemaal kwijt.

Maar nu heb ik een handige handleiding gevonden. Een handleiding die me in eerste instantie bijzonder eenvoudig leek, zodat ik sceptisch was over het te verwachten resultaat. De stappen die je moet ondernemen waren erg eenvoudig.

 • Stap 1:
  Je moet beginnen met het proberen te onthouden van je dromen. Als je je droom namelijk niet onthoudt, weet je ook niet of die droom al dan niet Lucid geweest is.

  Om een droom te onthouden kan je het volgende proberen: Neem je, voor het slapen gaan, voor om je droom de volgende ochtend te gaan onthouden. Drink een half glas water en stel je voor dat je de komende ochtend de andere helft van het water opdrinkt, en dat je je dan je droom kan herinneren.

  Je drinkt dus een half glas water vlak voordat je echt gaat slapen. Terwijl je het water drinkt, bedenk je je dat de rest van het water voor morgen is en dat je dan je droom kan herinneren.

  Je gaat dan slapen, en de volgende ochtend drink je de rest van het water. Terwijl je het laatste beetje water drinkt bedenk je je wat je gedroomd had.

  Tot mijn grote verbazing was ik binnen drie dagen in staat om me ´s ochtend een (deel van een) droom te herinneren. Helaas duurde deze herinnering helemaal niet lang. Na een minuut of 5 begonnen mijn herinneringen al te vervagen, en na mezelf te douchen wist ik bijna niets meer van mijn droom. Maar hiervoor is stap 2.

 • Stap 2:
  Schrijf je droom op papier! Dit is de fase waarin ik nu ben. Je schrijft de droom op een papiertje zodra je wakker wordt. Ik heb dit vanochtend geprobeerd en het lukte goed. Direct na mijn wekker pakte ik een papier en schreef ik mijn droom op. Het rare is dat ik hierna de droom wel kon onthouden.
 • Stap 3:
  Probeer een patroon te ontdekken in je dromen. Zijn er zaken die je vaker droomt? Heb je vaak dezelfde droom?
 • Stap 4:
  Als je een patroon hebt ontdekt in je dromen kan je de eerstvolgende keer dat je de droom weer hebt jezelf realiseren dat je droomt. Hierna kan je proberen zelf dingen te veranderen.

Ik ben nu bij stap twee en het gaat best voorspoedig. Goed, waarschijnlijk heb ik nog wat meer training nodig, maar ik heb goede hoop.

As de kat van huis is…

Fringe!… dansen de muizen op tafel.

Ana is een weekje in Madrid, dus ik heb opeens een stuk minder verplichtingen. Als gevolg hiervan kan ik eindelijk mijn achterstand in series weer eens goedmaken.
Voor deze week staat ‘Fringe‘ op het menu. Dit is een nieuwe soort X-Files, met bijna dezelfde ingredienten. De FBI die allerlei vreemde zaken moet oplossen.

Verder mijn rode kruis hobbie tot een einde brengen, een huurauto regelen voor als we naar schotland vertrekken, het huis schoonmaken voordat ana weer terug keert (maar dat kan wachten tot het laatste moment), lekker ‘s avonds een biertje pakken, luisteren naar mijn audioboeken van de twilight saga, heerlijk ongezonde snelle happen eten. Stja, helemaal niet slecht zo’n weekje tot rust komen.

Ongedierte zoeken

Afgelopen weekend met een bevriend bioloog op zoek geweest naar ongediertjes. Kleine torretjes die in een potje met een of ander chemisch middeltje gestopt werden, om later gecatalogiseerd en bestudeerd te worden. Tsja, het was een leuk natuur uitje.

Ook hebben we twee rare hagedis achtige beestjes ontdekt. Zoek de vier verschillen:

Beestje 1:
Beestje 1!

Beestje 2:
Beestje 2!

Rare pit

rarefruitIn onze tuin staat een rare boom, waar al sinds een flinke tijd een soort van pit aan hangt. Deze pit wil ik graag op een of andere manier integreren in ons huis, maar hoe krijg ik dit voor elkaar op een onopvallende manier…

De pit heeft de omvang van een grote appel of een grote sinasappel. Als iemand een idee heeft hoe ik deze pit op een originele wijze deel kan laten uitmaken van mijn interieur hoor ik dat graag! Spui je originele idee in het commentaar.