Elite

Eigenlijk zou ik mijn tijd moeten besteden aan mijn studie. Spaans leren is immer toch waarom ik hier ben. Maar helaas. Een van mijn Spaanse vrienden had mij enige tijd geleden het boek ‘I Robot’ gegeven van ene Isaac Asimov. Dit boek beviel goed en toen kreeg ik plots de drie foundation boeken van dezelfde schrijver van Ana. Ai.

Foundation beschrijft een bijzonder interessante toekomst. Een wetenschapper bedenkt een manier om de toekomst te voorspellen via wiskunde. Resultaat hiervan is dat er volgens hem een einde zal komen aan een tijdperk van eenheid en vrede. Gevolg zal 30.000 jaar van chaos zijn. Een oplossing heeft hij niet, maar wel een idee om de 30.000 jaar chaos terug te brengen naar slechts 1000 jaar.

Het klinkt allemaal erg interessant, maar wat het boek echt interessant maakt is dat het me heel sterk herinnert aan een spelletje dat ik vroeger extreem veel speelde. ‘Elite‘. Lekker vliegen door een oneindig groot heelal. Handelen, schieten, vluchten, politie omkopen, en noem maar op.