31

31!
Jawel, ik ben weer jarig :-).

Ik heb een bijzonder goed jaar achter de rug, met vooruitzicht op een wellicht nog beter jaar. Ik ben benieuwd hoe lang dat zo nog blijft. Maar ondertussen prijs ik mijzelf bijzonder gelukkig.

200.000 professionals

Tegen Nederlands terrorisme!In Nederland werken meer dan 200.000 professionals samen. Deze 200.000 mensen werken samen om ons allemaal bang te maken. Via tv, huis aan huis blaadjes en radio reclames worden we bang gemaakt. Bang voor terroristen. Bang voor iets waar we helemaal niet bang voor hoeven te zijn. Maar waarom?
Op de site nederlandtegenterrorisme.nl staat het volgende:

Belangrijk is in ieder geval dat ons leven niet overheerst wordt door angst. Er is geen reden voor paniek. Wel goed blijven opletten, maar vooral blijven doen wat we al deden en gewoon doorgaan met leven.

Gewoon doorgaan met leven.

Maar dan wel leven met identificatieplicht, overal camera’s, preventief fouilleren, anonieme meldlijnen, aftapplicht voor telecom en internet aanbieders, satellieten die de hele wereld in kaart brengen en waarop je je eigen auto kan terugvinden, overheden en grote bedrijven die gegevens bestanden koppelen om alles wat afwijkend is op te sporen, verdachten van een misdaad zijn over de hele wereld op te sporen als ze alleen hun mobieltje bij zich hebben, etc.

Honden worden voorzien van chips om ze altijd te kunnen vinden. Binnenkort volgen ongetwijfeld ook de kinderen. Supermarkten rusten hun producten uit met kleine zendertjes om het afrekenproces te kunnen versnellen, maar tegelijkertijd ook exact weten wie wat koopt. Klantenkaarten, tankpassen, pinpassen, creditcards, ov-kaarten. Alles wordt steeds meer en meer geïntegreerd zodat we over een paar jaar 1 kaart hebben voor alles. In dat geval is een geïmplanteerde chip voor iedereen handig.

Maar moeten we dit wel willen. Vrijheden opgeven is bijzonder makkelijk. Als dingen voor je geregeld worden is dat prettig en het geeft een veilig gevoel. Maar wat gebeurt er met diegene die dit niet willen? Waarschijnlijk verdwijnen de probleem gevallen na een paar generaties en dan is iedereen eraan gewend. Moeten we dit echt willen.

Big brother is watching us en blijkbaar telt nederland zo’n 200.000 professionele big brothers. Het ergste is nog dat er reclame voor gemaakt wordt! Voldoende reden voor paniek lijkt mij.

Like a needle needs a vein

U2 – Hawkmoon 269

Like a desert needs rain
Like a town needs a name
I need your love

Like a drifter needs a room
Hawkmoon
I need your love

Like a rhythm unbroken
Like drums in the night
Like sweet soul music
Like sunlight
I need your love

Like coming home
And you don’t know where you’ve been
Like black coffee
Like nicotine
I need your love

When the night has no end
And the day yet to begin
As the room spins around
I need your love

Like a Phoenix rising needs a holy tree
Like the sweet revenge of a bitter enemy
I need your love

Like the hot needs the sun
Like honey on her tongue
Like the muzzle of a gun
Like oxygen
I need your love

When the night has no end
And the day yet to begin
As the room spins around
I need your love

Like thunder needs rain
Like a preacher needs pain
Like tongues of flame
Like a soupstain
I need your love

Like a needle needs a vein
Like someone to blame
Like a thought unchained
Like a runaway train
I need your love

Like faith needs a doubt
Like a freeway out
I need your love

Like powder needs a spark
Like lies need the dark
I need your love

I need all the love in your heart… and I need all the love in your heart… and I need all the love in your heart…

Batterij

Batterij!Stel je voor, een afstandsbediening met een zwakke batterij. Wat doe je dan? Normaal stop je nieuwe batterijen erin, maar ik moet altijd even ermee rommelen.
De opties:
· Beter richten op de tv
· De knopjes van de afstandsbediening harder indrukken
· De batterijen draaien

Maar het vreemde hiervan is, het werkt nog ook! Goed, het beter richten maakt het misschien mogelijk dat de tv het zwakkere signaal beter kan ontvangen, maar dat die andere twee oplossingen werken is toch raar.

Kamerjacht

Room!Afgelopen weekend was ik in madrid op zoek naar een verblijfplekje. Ik wil voor drie maanden een kamer huren bij een spanjaard of bij meerdere spanjaarden, zodat ik naast de taal ook de cultuur kan leren. Het lijkt me een bijzonder leuke ervaring.

Ik heb drie kamers bekeken. Twee in het centrum van madrid en een in een buitenwijk van madrid. Die in de buitenwijk heeft nu mijn voorkeur. Het nadeel is dat de reistijd wat langer is, maar het voordeel is dat daar amper engels gesproken wordt. Een perfecte manier om nog meer spaans te leren. Aan de andere kant is het centrum van madrid natuurlijk the place to be… Gelukkig heb ik nog wat bedenktijd.