Twee verdiepingen lager

Druk!Twee verdiepingen lager wonen ze. Een gezinnetje met kinderen. Op zich helemaal niks mis mee, maar ik begrijp niet hoe ze het doen. Hun huis is exact even groot als het mijne. Ik heb een grote woonkamer, een slaapkamer en een rommelhok. Ik woon hier alleen en misschien is het huis een beetje te groot voor mij. Vroeger was mijn woonkamer schijnbaar kleiner en was er sprake van nog een extra slaapkamer.

Twee verdiepingen lager. Een man, een vrouw, twee zoontjes en een dochtertje. Dit valt nog net logistiek te regelen. Man en vrouw op de plek waar mijn slaapkamer is. De zoontjes samen op de plek van mijn rommelhok, en het dochtertje op de plek waar voorheen een slaapkamer was, maar dat nu deel uitmaakt van mijn woonkamer. Goed, het zal redelijk druk zijn, maar het past.

Maar nu het vreemde. De huisdieren. Het gezin heeft 4 (ja, vier!!) honden en een papagaai. Twee honden van gemiddelde omvang, een grote hond met lang krullend haar, en een jonkie met de potentie om flink groot te worden. Het is me een raadsel waar ze die beesten stoppen.

Tandartsbezoek

Mijn tanden!Ieder half jaar gebeurt hetzelfde. Ik ga naar de tandarts alwaar ik eerst 10 minuten moet wachten, ongeacht welke tijd mijn afspraak was. Hierna doet de tandartsassistente al het werk. Daarna is het even wachten op de tandarts zelf, die tegelijkertijd in twee verschillende kamers twee mensen behandeld.
De tandarts kijkt zelf even (hooguit 2 minuten) en verlaat de kamer weer. De assistente kan alles afronden en schoonmaken, en ik kan weer gaan.
Deze twee minuten tandartswerk kost mij een uur aan reistijd, 10 minuten wachttijd, 15 minuten voorbereid- en afrondtijd met de assistente en rond de 40 euro… Arghhhh!

Scapino, dat loont

Zojuist zag ik een reclame op tv over moccasins! Mijn vroegere schroeisel. Bij scapino zijn de moccasins in de aanbieding en laat ik die nu al twee jaar geleden gehad hebben! Wat rest is de vraag of …
· de mode nu alweer terugkomt,
· ik mijn tijd ver vooruit ben,
· scapino achter de feiten aanloopt,
· moccasins een tijdloos verschijnsel zijn.
Zullen we het ooit weten?

Something is going to happen…

Something is going to happen…
something is going to happen…
something is going to happen…
and something did happen. A great week with Ana visiting Leiden, Brugge, Noordwijkerhout and the Hague. Of course way to short, but very nice.

Brugge resulted to be a very nice little city in Belgium, but it was crowded with tourists. In fact, it seemed that there were only tourists walking the streets. Still, we found some very nice local pubs where we could choose from hundreds of beers :-D. We also did a tour across the canals, climbed some big tower and ate some nice Belgium food. A very nice visit.

Postbank

Postbank!Lekker makkelijk. Geen rompslomp en bijna alles kan online bij de postbank. Tenminste, alles kon online. Sinds kort namelijk niet meer. Er moet gekloot worden met TAN-codes, 06-nummers, SMS-en en vanalles. Goed, als het onveilige zaken betreft, zoals al je geld overmaken naar een vage rekening dat is dit een goed iets. Maar om je eigen spaargeld over te maken naar je eigen betaalrekening?!?? Wat een gekloot!

Voor eenvoudige bankzaken was de postbanksite altijd een pareltje van eenvoud, maar nu, ik moet mijn 06-nummer wijzigen en TAN-codes aanvragen (?), is het een oerwoud van ingewikkeldheid. Gelukkig heb ik mijn visa nog. Kan ik nog een maandje geld uitgeven.