Science fiction

Een van mijn favorite genres is science fiction en ik ben altijd onder de indruk hoe de auteurs van een verhaal het toch weer voor elkaar krijgen om iets origineels te verzinnen. Maar dat blijkt helemaal niet zo moeilijk. Er zijn programmas en schemas die een hele verhaal uitlijn genereren. Zo vond ik een schema om een science fiction verhaallijn te genereren.

Hier is er eentje die ik gemaakt heb in flash aan de hand van dit schema. Misschien maak ik binnenkort een Nederlandse versie.

Avocado

Een jaar geleden had Ana een cadeau gekregen. Een zelf gekweekte avocado van haar bazin. Deze avocado was bijzonder groot (bijna de omvang van een meloen, dus zeker 4 keer zo groot als een avocado van de supermarkt) en ook bijzonder lekker. Nadat we de avocado opgegeten hadden heb ik pit geclaimd en in de aarde gestopt en nu, een jaartje later, hebben we een semi avocado boom op ons balkon staan.

Ik heb een beetje rond gezocht, en het is een beetje een rare plant. Blijkbaar kan de boom na 3 of 4 jaar een vrucht dragen, maar hiervoor is een mannetjes en een vrouwtjes boom nodig. Het rare is echter dat dezelfde boom ‘s ochtends een vrouwtje kan zijn en ‘s middags een mannetje, of visa versa.

Ook vreemd is dat een Avocado eigenlijk had moeten uitsterven omdat de plant van oudsher afhankelijk was van dinosauriërs die voor de verspreiding van de zaden zorgde. Omdat er nu geen dieren meer bestaan die de vruchten in zijn geheel kunnen opeten, is het niet meer mogelijk voor de plant om op andere plekken te komen, met als natuurlijk gevolg dat de plant langzaam zou uitsterven. Dankzij de mensheid is dit echter voorkomen. Toch leuk dat we ook eens zorgen dat iets niet uitsterft, omdat je meestal het omgekeerde hoort.
Avocado en ik!

Paling en Co. zijn jarig

Van vroeger kan ik me nog herinneren dat ik wel eens een stripboek van Paling en Co. las. Een enorm druk getekende strip waarbij ik als klein ventje altijd goed kon lachen om de eenvoudige (grove) humor.

Spanje blijkt de bakermat van ‘Paling en Co.’, hier bekend als ‘Mortadela y Filemon’, en om hun x-jarige bestaan te vieren was er een jubileum uitgifte gemaakt. Deze heb ik op de kop kunnen tikken met achterliggend idee om mijn nostalgische herinneringen aan ‘Paling en Co’ weer eens te herleven.

Maar al direct met de kaft ben ik in de war… hoeveel jaar bestaan ze nu.. 35 of 50?
Palingen en Co 35 of 50?

‘had je voor het uitblazen van de kaarsjes niet een andere vermomming uit kunnen kiezen?’

Not for Spain

Not for Spain
De Spaanse Google heeft net als andere versies van google af en toe een verandert logo. Meestal vanwege een historische gebeurtenis of een of ander event dat gevierd wordt. Maar vandaag hebben we een mysterieuse verandering van het logo, met als onderschrift ‘Not for Spain

Scotland 2009

We've seen Nessie!It took quite a while, but now you can finally view some of the pictures from our holiday and tour through Scotland.

We enjoyed our visit to Scotland a lot. We saw a lot of castles, very nice nature, a few hairy cows, little postcard towns, people playing bagpipes, etc.

We also learned a few things. Clearly there is a need to check your bill before paying in any restaurant or bar. The last few days of our vacation we started to check every bill we got, because my partner was fed up with the errors that we had noticed. Our check lasted a few days and resulted in 80% wrong bills which in every case had a few euros to much. The bills were never to low. After informing there was always some error that had been made without intent, but it happened so much it was obvious something was going on.

Boek: The Wind-Up Bird Chronicle

Wind-Up Bird!Halverwege ben ik nu in dit boek van Haruki Murakami en ik ben tot dusver erg onder de indruk. Het boek leest erg gemakkelijk en op een of andere manier raak je verdwaald in het verhaal dat verdacht veel weg heeft van een paddo trip. Alhoewel er verschillende absurde zaken in het boek plaatsvinden lijkt het alsof het allemaal de normaalste zaak van de wereld is.

Ik moet nog een half boek lezen, maar ik vermoed dat het een erg goed boek zal blijken, dus kan ik ‘The Wind-Up Bird Chronicle‘ zeker aanraden.

Reclame kijken

Een nieuwe ontdekking. 10 minuten per dag reklame kijken en beoordelen voor een gratis filmkaartje na vijf dagen. Het is zelfs mogelijk om door te sparen voor 30 minuten massage per maand. Hmmm, helemaal niet slecht, want je kan gewoon rustig in een klein schermpje de reclames laten lopen en dan af en toe op een beoordelingsknop drukken.

Leven in een Spaanse soap

Zo af en toe maak je toch wat mee, zoals vorige week. Een vriendin van ons heeft een tijdje geleden haar relatie op de klippen zien lopen. Een paar weken later verloor ze haar baan en daarna besloot ze (uiteraard na goed overleg) voorlopig haar intrek te nemen in onze extra kamer. De hele huisraad werd verhuist en nu staat ons balkon vol met spullen. Van extra messen en vorken tot een opblaasbare kano.

Ach ja, als we op die manier iemand kunnen helpen is dat natuurlijk geen probleem. Deze huisgenoot ging echter deze week op een kleine zeilvakantie. Lekker varen met een groot jacht. Ze zou maandag weer terug naar huis keren, maar lijkt nu van de aardbodem verdwenen.

Ammer, Bar, Lucas en ErwinOndertussen kwamen een aantal vrienden uit Nederland op bezoek in het zuiden. Gezellig bijna iedere dag naar het zuiden om te genieten van het lekkere weer, de tapas, te spelen met de kleine en iedereen weer even zien. Erg geslaagd en na dit bezoek kan ik in ieder geval zeggen dat de uitdrukking ‘Lekker weer‘ een geheel nieuwe betekenis heeft gekregen.

Tegelijkertijd hebben andere vrienden hier in Las Palmas net een huis gekocht. Dat moet gevierd worden, maar wanneer… Dit hebben we maar even uitgesteld.

Ook tegelijkertijd is een andere vriendin op bezoek uit Indonesië. Haar relatie loopt ook op de klippen en een paar dagen verblijft ze in de kamer van de meid die toch aan het zeilen is, met haar hele hebben en houden in onze woonkamer (gelukkig niet veel).

Al met al een erg drukke week dus. Wel erg leuk om al de hectiek mee te maken en dat na een tijdje alles weer lekker zoals het oude is. Misschien is het toch helemaal niet zo’n slecht idee om eens verder uit te zoeken of we hier onze entrepreneur-schap op een of andere manier kunnen uitbuiten met een huisje of excursies voor vakantiegangers.