TDT

TDT!Sinds enige tijd hebben we een nieuwe tv. Een mooie platte, met TDT. Het voordeel: geen ruis meer door het beeld (wel af en toe van die typische divx-film-achtige foutjes in beeld) en veel meer kanalen. En dat allemaal door hetzelfde kabeltje en helemaal gratis. Hebben ze dat ook al in Nederland?

Geconcentreerd wasmiddel

Waarom is wasmiddel geconcentreerd?

Op iedere fles wasmiddel staat de term geconcentreerd, maar waarom? Is het omdat de wasmiddelen fabrikanten bang zijn dat hun klanten het wasmiddel puur onverdunt gebruiken, en zodoende geen goed resultaat behalen?

Geconcentreerd geeft aan dat het het moet verdunnen voor gebruik, maar als je de vaat wast is dat toch per definitie met water, dus is er altijd sprake van verdunning. Ieder wasmiddel is dus geconcentreerd, behalve als je het wasmiddel puur moet gebruiken (zonder water), maar ik geloof niet dat dit soort middelen bestaan.

Maar iedereen weet dit toch… waarom staat het dan toch stug op de fles.

Ticket

Soms heb je het idee dat je iets heel slims aan het doen bent. Later besef je je dan dat het helemaal niet zo slim was en eigenlijk best dom. Had nou toch maar naar dat kleine stemmetje in je hoofd geluisterd.

Mijn route is als volgt:
Heen:

Gran Canaria -> Madrid (vueling)
Vertrek: 21:55 Saturday, 05 Apr 08
Aankomst: 01:35 Saturday, 05 Apr 08

Madrid -> Amsterdam (klm)
Vertrek: 06:00 Dom 6 Abr 2008
Aankomst: 08:35 Dom 6 Abr 2008

En terug:

Amsterdam -> Madrid (klm)
Vertrek: 07:00 Ma 15 Abr 2008
Aankomst: 09:35 Ma 15 Abr 2008

Madrid -> Gran Canaria (vueling)
Vertrek: 12:40 Tuesday, 15 Apr 08
Aankomst: 14:25 Tuesday, 15 Apr 08

Op zich niet eens zo heel slecht. Goed, een kort nachtje op Madrid, maar dat scheelt mij rond de 80 euries, dus dan is het de moeite wel waard. Maar nu mijn mogelijke probleem. Ik heb de retourtjes van Las Palmas naar Madrid en van Madrid naar Amsterdam onafhankelijk van elkaar gekocht. Dat scheelde wederom een kluif met geld, omdat ik van Las Palmas naar Madrid 50% korting krijg als officieel Canarisch eiland bewoner.

Maar… nu moet ik dus eerst mijn koffer (maximaal 1, met dank aan vueling) inchecken op Las Palmas. Hierna vliegen we naar Madrid, waar ik mijn koffer moet opwachten en weer opnieuw moet inchecken voor mijn andere vlucht naar Amsterdam. Voor de terugweg geldt hetzelfde. Nou ja, kijken hoe het gaat… ik zien wel.

Tot over een maand!