Reggaeton

Reggaeton!Mijn muzikale voorkeur is vaak onderwerp van discussie en ridiculisatie. Ik mag graag luisteren naar wat trance en blijkbaar wordt dit regelmatig (in mijn optiek onterecht) geassocieerd met pubers en drugsgebruikers. Ik ben echter op het moment echter van beide.

Ik heb nu een nieuw muziek genre ontdekt hier in het warme Spanje, Reggaeton. Wat begon als een cd-tje gevonden bij de locale chino (internetboer) is uitgemond tot een heuse muzikale voorkeur. Wederom ben ik de enige in mijn omgeving die van dit genre kan genieten, maarja, daar was ik inmiddels aan gewend.

Gore lucht

Graflucht!In Nederland was het al een soort van hobbie van mij, (rare) cactussen en vetplanten verzamelen. Hier in Spanje heb ik er ook een paar gevonden. Een grappige cactus met blaadjes en een klein cactusje met kleine zwarte bloempjes.

Dat ik die cactus met kleine zwarte bloempjes het gekocht heb ik geweten. Een dag na aanschaf gingen ‘ie bloeien en prompt rook het in de buurt van de cactus naar een of ander rottend zoet karkas ofzo. Gatverdamme, echt een geur die niet te harden is! Gevolg is dat deze cactus nu buiten staat, voor straf. Waarom verkoopt men zulke ranzige planten?

Het sociale netwerk

Werk!Ana komt uit Madrid. Dit schept een band met andere madrilenias en dus heeft Ana hier in Las Palmas een andere meid uit Madrid leren kennen. Deze meid is inmiddels onze vriend(in) hier op het eiland. Laatst had ze een duikcursus gevolgd en om meer mensen hier op het eiland te leren kennen nodigde ze ons afgelopen vrijdag uit voor een na-duik borrel. Uiteraard gezellig!

Maar nu het vreemde aan dit verhaal. Na de na-duik borrel waren we gezellig met z’n allen wat wezen eten bij een typisch Spaans restaurantje. Een van de duik cursisten was een Canariër dus hij wist de beste plekjes te vinden. We praten over van alles en nog wat en zo ook over mijn ex-baantje en de sollicitatie bezigheden die ik sindsdien allemaal heb uitgevoerd.

Blijkt de persoon in kwestie gewerkt te hebben bij een bedrijf waar ik gesolliciteerd had. Hij zou wel even bellen. Nou, dat werkte. Vanochtend belde ze me op om te melden dat ze nog een gesprek met me wilde. Het resultaat: morgen kan ik beginnen en ik ben weer een loonslaaf. Dit keer gelukkig allemaal legaal en ook nog eens leuk werk. Lekker ontwikkelen, apache, php, mysql, rubyonrails, etc. Hoera!