Uurtje extra?

Gister een leuke verjaardag met garnalen ogen, elastiekjes en een goed met rum doordrenkte bowl. Heden middag was ik weer thuis en dacht ik dat ik al weer aardig helder was. Uiteraard weer even ge-msn-t, en toen viel me opeens op dat de klok van mijn pc een uur achter liep… verder geen aandacht aan geschonken en de tijd weer goed gezet.

Tot zojuist het muntje viel… ongeveer 5 uur na mijn tijd goedzetting komen alle stukjes opeens bij elkaar.. het is wintertijd!

Mocassins

Moccasins!Gister DenHaag! En het was bijzonder funny… sinds 8 uur zaten we in de Fiddler aan de Guinness, bier, wijn en cola, en rond 11 begonnen we te bedenken naar welke andere locaties we allemaal nog konden gaan…. opeens ging het gesprek over schoenen en werden die van mij getypeerd als zijnde ‘moccasins’. Toen lag ik 5 minuten dubbel en kon ik het net aangeleerde woord, de rest van de avond, niet meer vergeten. De logica was dat geen enkele ruimdenkende uitsmijter je zou tegenhouden vanwege je schoenen zodra je verklaart dat het mocassins betreft :-)

Jammer alleen dat ik de mocassins theorie niet in de praktijk heb kunnen brengen, want overal waar we heengingen na de Fiddler kwamen we of gewoon binnen, of niet binnen om andere redenen…

13804 !!!

Af en toe doorzoek ik graag even het internet om mijn ego op te krikken… Leuk ende soms educatief. En wat vind ik heden avond… een coole herinnering aan twee jaar geleden. Ergens in 2002 had ik mijn freeware programmaatjes datepad en digital diary aangemeld bij simtel… en wat blijkt, ze staan er nog steeds en samen zijn ze inmiddels al weer 13804 keer gedownload! Had ik nou maar 1 piek per stuk gevraagd, dan was ik nu ontzagwekkend rijk!

Acetylsalicylzuur

Aspirine!Na bijna 4 jaar slikken was mijn vorige verpakking leeg, dus heb ik maar weer nieuwe gekocht. Acetylsalicylzuur, a.k.a aspirine is één van de weinige medicijnen die ik periodiek slik. Eens per twee maanden pak ik een aspirine voor het slapengaan, in de heilige overtuiging dat het gezond is. Wat de achterliggende reden is weet ik niet maar ik heb altijd de illusie dat ik goed slaap na een aspirine, alhoewel dat gevoel zeer waarschijnlijk door mijn verwachtingspatroon wordt gestimuleerd.

Werk…

Vorige week kreeg ik een mailtje van een Engelse gast, met het verzoek of ik mijn cv wilde sturen. Een paar dagen, een aantal mailtjes en wat telefoontjes later had ik een aantal initiële gesprekken. Morgen vier afspraken…!

Het moet niet veel gekker worden… maar ja, weer eens wat productief doen is ook wel prettig. En dat terwijl ik me al stiekem een beetje had voorgenomen om tot het eind van het jaar maar lekker vrij te blijven.

Shaky Ground!!!

Huuuuuuuuhhhh, Shaky Ground roeleerde gister weer de pan uit!!! En ik ben nu de gelukkige bezitter van een, door alle zangeressen gesigneerde, Shaky Ground dvd :-)

Enige vervelende was dat we weer 3 kwartier moesten wachten op een trein terug naar Leiden, en dat in die trein, uiteraard, weer een tijdrovend akkefietje plaatsvond… We zaten rustig in de eerste klas met onze voordeelkaartjes, toen de conducteur langsliep en vroeg of wij wel goed zaten… Na dit direct te beamen liep de conducteur door langs de rest van de coupe.

Aan het andere eind van de coupe zat een induhvidu die het niet nodig vond om netjes aan te geven dat ie inderdaad goed zat, maar hij koos ervoor zich van de domme te houden… Dat was niet slim, want na 5 minuten en een ‘Gotverrrrdomme’ later volgde er een handgemeen, een noodrem-actie, een oponthoud, een extra stop, een afgifte van de dader aan de politie, en een vertraging van bijna een half uur :-p

Nu rustig afwachten tot de suis uit mijn oren verdwijnt :-p. Het was gezelli!

Kokosnoot

Kokosnoot!Een kokosnoot moet wel gezond zijn, want ze zijn werkelijk niet te vreten. In België was het volgens mij Mark die een lyrisch verhaal ophield over de gezondheid van zo’n kokosnoot (“Daar zit echt alles in wat je nodig hebt”)… Dus ik koop er eentje, en ik moet toegeven dat het ‘bereiden’ van de kokosnoot met sloophamer en schroevendraaier een erg prettige aangelegenheid was.

Hierna had ik netjes de sap eruit laten lopen, de noot totaal aan gort gehamerd en het witte ‘bounty-spul’ ontdaan van restjes bruine korst. Toen nam ik een hap… en dat viel even tegen… van een zoete smaak was echt geen sprake, en ik moest zelfs extra water drinken om de smaak uit mijn mond te verdrijven.

Nu alleen nog die sap proberen, maar daar wacht ik nog even mee totdat ik een goeie drank heb waarvan ik vermoed dat ie goed ermee te mengen is.

En wederom blijkt mijn geest sterker dan mijn lichaam… Ik kon de sap gewoon niet eens proeven, en heb het dus maar aan de gootsteen geschonken :-p

Vakwerkschuur (Job work shed)

Desperado! The power floating behind ip04!It is over already…. a really nice ip-04 weekend…

Saturday we learned that professional sheep herders are really weird people, with a strange system of social priorities… how messed up do you need to be to place your dogs in a higher social class than your wife and kids. After herding the sheep we went on a 10 persons bike to make the neighborhood unsafe (quite literary).

Sunday we woke up with coffee and Jack Daniels. We visited the three-lands point and the only ski hut in the Netherlands. We finished the day like we started it with an extremely strong coffee.

Now we need some patience waiting for the pictures.

Pffff

Zo, ik ben flink verrot. Gister van Vive la Fete weinig gemerkt… daarna niet geslapen. Nog wel in de bosjes beland met Denise, en op straat gelegen met Eef en Denise :-p. Verder zat er meer bier in mijn kleding dan in mijn lichaam, heb ik gewoon bekende ontmoet in Paradiso, is de film Vanilla Sky mij twee keer totaal ontgaan, en weet ik hoe je een stretcher niet moet ‘opbouwen’. Oh, en ik heb geleerd dat als je 7 uur gaat ‘slapen’ het onverstandig is om om 9 uur al naar huis te rijden.. Voordeel is wel dat mijn geheugen zichzelf aan het verbeteren is; de gebruikelijke gaten in mijn geheugen zijn geheel achterwege gebleven.

Straks naar België… nu eigenlijk al zelfs… zo, dat gaat wat worden. Gelukkig ga ik vergezeld met mijn vrienden vitamine c en cafeïne :-D

Weekend!

Jaaaa! het weekend begint vandaag, althans, voor mij :-).
Vanavond naar Paradiso, voor een Vive la Fete achtige band. Morgen richting Duitsland België naar de vakwerkschuur, voor een weekendje feesten met ip04 :-)

Ben alleen benieuwd of Leiden – Amsterdam een beetje te rijden is nu het openbaar vervoer staakt. Gelukkig was er gister een verkeers-infarct, dus hopelijk besluiten mensen vandaag uit frustratie van gister niet weer in de file te gaan staan.