New Mexico

Jawel, aanbeland in New Mexico. Hier wat indianen spul bekeken, en zo meteen rij ik richting het petrified forest. Er zijn hier heel veel petrified dingen, zoals stukjes petrified hout en petrified sand dunes.

Vroeger dacht ik altijd dat petrified erg veel leek op petrol, en dus dat het het proces betrof waarbij kleine plantjes en beestjes diep diep onder de grond na duizenden jaren veranderde in olie. Nu weet ik echter dat het betekent dat iets versteend raakt. Deze kennis plaatst ook de Harrie Potter waarin iedereen petrified raakt in een heel ander daglicht.

Verder ben ik er weer nog verder van overtuigt geraakt dat die indianen het goed voor elkaar hadden. Ik was in Mesa Verde, een soort gat in een rotswand, waarin ze een woning gebouwd hadden. Lekker droog, mooi uitzicht, water bronnetje dicht bij de hand. Een met de natuur, en als ze problemen hadden rookte ze gewoon de vredespijp, en dan maakte het allemaal niet meer uit. Petje af voor die gasten hoor.

2 reacties op “New Mexico

  1. Ik weet niet of je de film A Beautiful Mind kent met Russell Crowe. Daarin zegt ie bang te zijn voor iemand, oftewel petrified. Nu snap ik dat ook meteen: da’s dus versteend van angst.

  2. Yo Dude!, volgens mij is dat op jouw lijf geschreven !!.. Lekker beetje luieren, en de vredespijp roken.. Huuuuhhhh !!!!

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *