Geocache

Geocache!Geocachen bestaat eigenlijk uit twee delen. Een deel is het verstoppen van een doosje met daar iets in op een bepaalde plek. Van deze plek noteer je dan de geografische coördinaten en die publiceer je op de geocaching website. Het andere deel is het zoeken van reeds bestaande caches. Er zijn er al ontzetten veel, dus bijna zeker vind je er een binnen een straal van een kilometer van je huis. Om een cache te zoeken kijk je op de website naar de coördinaten, en zoek je de cache daarna op met je telefoon of met een aparte gps.

Afgelopen weekend heb ik ook mijn eerste caches gevonden, en dat was best wel leuk. Sommige zijn lastig te vinden of heel klein en andere zijn wat eenvoudiger. Het idee is dat je zo nog eens ergens komt/kijkt waar je normaal straal voorbij zou lopen. Bij sommige vondsten kan je ook je naam achter laten, of soms kan je iets uit de gevonden doos meenemen en ruilen voor iets anders.

1 reactie op “Geocache

  1. leuk spel! Hoorde gisteren dat er ergens in het land iemand iets verstopte dat werd opgemerkt door anderen en die het niet vertrouwden, zeker toen de ‘dader’ wegrende, en 112 gebeld werd……

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *