2 jaar

Het is vandaag feest. Onze kleine Alex is alweer twee jaar! Hij groeit ontzettend snel en het gaat ontzettend goed met hem en met ons. Sinds April ben ik helaas veel tijd in Nederland, maar toch gaan we geregeld bij elkaar langs. Ook heb ik bijna dagelijks contact met mijn familie zodat we elkaar toch nog eventjes kunnen zien. Hopelijk zijn we in de nabije toekomst vaker bij elkaar.

Alex heeft zich het laatste jaar weer heel goed en vooral ook heel snel ontwikkeld. Tijdens zijn eerste verjaardag kroop hij nog vliegensvlug door het huis. Nu rent hij van hot naar her, klimt trap, springt, kent al een flink aantal woorden (zowel Spaans als Nederlands), drinkt zelf zijn melk en plast af en toe al in zijn potje.

Natuurlijk zijn we apetrots op onze kleine man. Hij is het zonnetje in huis en met Alex in de buurt is het gegarandeerd feest. In Spanje kan hij de straat niet op zonder dat hij wordt nagestaard en bewonderd. In Nederland komen allerlei meisjes nog weken aan de deur om te vragen of Alex er nog is, terwijl hij maar twee weken op bezoek geweest is. Wat we het komende jaar gaan meemaken weten we natuurlijk nog niet, maar ik vermoed dat Alex ons weer versteld gaat laten staan.

Natuurlijk is er ook een mooi verjaardags filmpje. Alex die zingt! De tekst is het Spaanse “Lang zal hij leven” oftewel “Cumpleaños feliz”. De tekst is als volgt:

Cumpleaños feliz
cumpleaños feliz
te deseamos todos
cumpleaños feliz.

Alex voegt hier helemaal zelf nog een afsluiting aan toe. “Ya esta”, wat zoveel betekend als “Klaar”.

1 reactie op “2 jaar

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *