Bergkroniek 2010 en gelukkig 2011

2011!Het is alweer december en het lijkt wel alsof ieder jaar een beetje sneller gaat. Dit jaar was het hoogtepunt voor ons natuurlijk onze bruiloft in Madrid en hierna bijna een maand op vakantie in Griekenland. Op een paar schoonheids foutjes na kijken we met veel plezier terug op onze trouwdag. De bijdrage van de familie was erg leuk en gaf mooi een Nederlandse noot aan het feest. Ook de spanjaarden waren onder de indruk van de muziekale bijdrage van de familie.

We zijn in het begin van 2010 zijn we een paar daagjes naar Lanzarote geweest, een paar maanden later op vakantie in Engeland waar we Londen hebben bekeken, en hierna naar Nederland voor een bezoek aan Amsterdam, Den Haag en natuurlijk Noordwijkerhout. Al met al een goed jaar waar we tevreden op terugkijken.

De crisis waar dit jaar zoveel over te doen is, is hier in Spanje goed te merken. Met een werkeloosheid van rond de 30% en een inkrimping van de ambtenaren salarissen van rond de 10% is het duidelijk dat het slechter gaat met de economie. Daar komt nog eens bij dat Gran Canaria het over het algemeen moet hebben van de toeristen, die geld in het laatje brengen en het komt dan natuurlijk niet goed uit als mensen (logischerwijs) eerst op hun vakantie budget gaan bezuinigen.

Ook op mijn werk gonst het van de geruchten over gedwongen ontslagen, afvloeiingsregelingen, verlaging van het aantal uren dat men in de week werkt (en verlaging van het salaris) en noem maar op. Ik zie de toekomst echter positief en vol nieuwsgierigheid kijk ik uit naar wat er allemaal op ons pad gaat verschijnen.

2011 belooft een jaar te worden van verrassingen en mogelijk nieuwe wendingen in het leven. We gaan het nieuwe jaar samen heel positief tegemoet en wensen iedereen een hele gezellige kerst en een heel goed 2011!!!

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *