Vierde en vijfde dag surf les

Surfs up!Gelukkig heb ik het afgelopen weekend een beetje kunnen bijkomen. Goed, er waren 3 vriendinnen van Ana op bezoek, dus mijn oren hadden veel te verduren, maar lichamelijk had ik geen inspannende zaken. Ik was dus klaar voor mijn resterende surf lessen.

Het doel van dag 4 en 5 was simpel. Uitgerust en wel op de surfplank staan in een mooie golf. Netjes de branding in surfen en dan zonder vallen van de plank in het ondiepe water springen als de vaart eraf is.

Dag 4 was pittig. Het weekend had toch meer effect gehad dat ik had verwacht. Een paar golfjes gepakt en zelfs een paar pogingen gewaagt om te gaan staan. Dag 5 was de laatste dag en ik had zowaar het gevoel dat het best goed ging. Ik kwam op het juiste moment met mijn plankje in de golf. Ik kon een beetje gaan staan, waarna ik bijzonder snel weer van de plank af viel.

Voorlopig neem ik nu eerst een paar dagen rust. Op zo’n plank liggen in het water heeft redelijk wat effect op je knieën. Ook het proberen te gaan staan is na een paar dagen pijnlijk voor je armen, want steeds moet je jezelf soort van opdrukken om dan snel gaan staan.

Voordeel is wel dat je je na twee uurtjes surfen bijzonder schoon voelt. Nou ja, het was een leuke cursus. Mijn doel “zonder vallen van de plank in het ondiepe water springen”, heb ik niet echt bereikt, maar dat moet in de toekomst dan maar gebeuren. Wellicht later meer.

Derde dag surf les

Surfles!Het is inderdaad veel spoelen. Mijn hele lichaam doet nu zo’n beetje pijn en ik heb de les die ik vanmiddag zou hebben maar uitgesteld tot volgende week. Ik heb nu alleen nog maandag en dinsdag les. Les drie beloofde gelukkig weer wat vooruitgang. Ik heb een aantal pogingen kunnen wagen om in de golf op de plank te gaan staan. Uiteraard mislukte het leeuwendeel.

Ik weet nu wel dat ik niet teveel voorop de plank moet liggen, want dan boor ik de neus van mijn surfplank vlak voor de golf in de aarde en dat ziet er dom uit. Ook heb ik geleerd dat je niet te veel achterop de plank moet liggen, want dan lukt het met geen mogelijkheid om te gaan staan.

Verder is het surfen zelf wel relaxed. Lekker in het water zitten op je plank. Een beetje ouwehoeren en wachten op een goede golf. Als de golf komt is het vaart maken als een bezetene. Hierna in de golf zien te komen en dan proberen te gaan staan. Uiteraard hierbij in balans blijven. Hierna tuimel ik vaak door de golf. Gelukkig heb ik het niet koud want het water is nog verbazingwekkend warm.

Tweede dag surf les

Dat surfen is toch even wennen. Les een was voornamelijk balans proberen te vinden, en de tweede les vandaag was proberen op het juiste moment met de golf mee te zwemmen, en dan op het juiste moment op de plank te gaan staan. Dit juiste moment vinden is nog wat lastig, vandaar dat ik nu het gevoel heb dat ik een flinke hoeveelheid oceaan door mijn neus heb ingesnoven. Gelukkig kan het vanaf nu alleen nog maar beter gaan.

Surfer dude

Surf!Het lijkt er op dat ik toch binnenkort een echte Canariër ga worden. Ik ga een weekje surfles nemen. Lekker op een plank leggen in de oceaan, wachten op een golf en dan gaan! Volgens mij gaat mij het wel bevallen. Ik heb er in ieder geval zin in.

Volgens de geruchten is het een beetje als snowboarden, dus wellicht kan ik terugvallen op de training die ik Tjechie en Frankrijk heb genoten. Dinsdag is mijn eerste les. Twee uurtjes direct na mijn werk.