Contract

Contract!Werk heb ik, maar een contract nog (steeds) niet. En dat terwijl ik nu al bijna drie weken aan de slag ben.

Misschien typisch Spaans… Blijkbaar zijn er problemen met het bedrijf dat gevestigd moet worden in Gran Canaria. Nog zo’n 4 of 5 weken hoor ik net van de op bezoek zijnde baas, maar in Spanje duren 4 of 5 weken vaak enkele maanden.

Maar ja, hoe zit het dan in de tussentijd. Zonder contract werken is niet de meest prettige situatie die ik me kan voorstellen. Ongetwijfeld levert dat problemen op met verzekeringen, belastingen en ik weet niet wat voor Spaanse overheidsinstellingen. Ik weet het niet, en hier weet met het ook niet.

Vragen dan maar, maar het Sabem gevoel begint wel weer te jeuken, en stond Sabem niet voor het Spaanse woord kennis… de relatie met Spanje en mijn oude baan begint langzaam maar zeker steeds duidelijker te worden.

De andere kant van spam

Spam!Op zoek naar de klant. Vandaag zijn er 300000 mailtjes verstuurd naar Nederland en Belgie. De reacties kregen wij hier te verwerken.

De resultaten:
· 1580 mensen zijn op vakantie
· 10-tallen spamchecks
· 10-tallen emails met daarin een vermelding van het nieuwe emailadres, of verwijzingen naar email adressen van collega’s
· 10 mensen willen van de lijst met mailadressen af
· 3 mensen belde om geen spam meer te ontvangen
· 5 (!) aanvragen voor een offerte

Jawel, 5 bedrijven reageerde echt op de spam en vroegen een vertaling aan. Onvoorstelbaar maar waar, en dat op de eerste dag. Het spammen werkt dus blijkbaar echt!

Het werk

Tsja, wat zal ik zeggen. Ik ben lekker aan het werk in een geairconditioned gebouw. Ik krijg niet al te veel betaalt, maar hier in de canarische eilanden kan je denk ik niet al te kritisch zijn. Ik ben in ieder geval van de straat. Alleen die 3 uur per dag dat ik onderweg/in de bus ben is nog een minpuntje. Straks lekker naar strand het einde van de week vieren :).

Manager

Manager!Jawel!!!!! Ik ben wederom werkzaam (vanaf volgende maand) en wel als manager voor een vertaalbureau. De opdrachten om zaken te vertalen komen binnen, en ik moet deze invoeren in een systeem, verdelen aan vertalers, daarna laten proofreaden en tot slot terugsturen aan de klant.

Vandaag had ik een soort van sollicitatiegesprek en morgen kan ik beginnen met een kleine introductie en vanaf maandag ben ik weer gewoon loonslaaf.