Juli ’24

Juli is een vreemde maand. De eerste week had ik lekker vrij. De kinderen ook, dus het was een week met flink wat activiteiten. Ana werkte de eerste week, maar had daarna bijna een maand vrij. Ana en de kinderen zijn vertrokken naar Torrevieja voor de vakantie, en ik bleef achter om te werken. We hebben te weinig vrije dagen om samen op vakantie te gaan. Ana spendeerd al haar dagen met de kinderen in Juli en een deel van Augustus, en ik doe daarna hetzelfde in Augustus, zodat we samen net voldoende hebben om de vakantie periode van de kinderen te overbruggen.

Naast mij werk hoef ik nu niet meer naar alle extra activiteiten van de kinderen. Alex had iedere dag van de week iets, maandag: muziek, dinsdag: engels, woensdag: tennis, donderdag: engels en vrijdag: tennis. Alan had ook iedere dag plannen, maandag: voetbal, dinsdag: engels, woensdag: voetbal, donderdag: engels en vrijdag: voetbal. Samen konden Ana en ik het net voor elkaar krijgen, maar het was allemaal heel strak gepland. Het is een opluchting om dat deze maand niet te hebben, opeens heb ik zowaar vrije tijd. Het voelt alsof ik zelf degene ben die vakantie aan het vieren is.

Een maandje vrij gaf me enorm veel tijd om dingen eindelijk gedaan te krijgen. Ik moest natuurlijk wel werken, maar iedere middag vrij gaf me een grote hoeveelheid vrije tijd waarmee ik flink wat voor elkaar kon krijgen. Mijn gezondheid werd beter, want ik ging bijna iedere middag tussen de 6 en 8km hardlopen. Ik kon mijn hobbies realiseren en heb een leuk coco insect hotel gemaakt. Ik heb tijd geinvesteerd in mijn toekomst door eindelijk een paar apps te publiceren voor de iPhone. Deze apps zaten al jaren in de pijplijn, maar ik had nooit tijd. Ik heb een grote voorjaars schoonmaak gedaan, en mijn kledingkast grotendeels vernieuwd. Naderhand voelde ik me een stuk gelukkiger. Precies het gewenste resultaat van een goede vakantie.

Ana en de kinderen zijn bijna de hele maand op het strand. Zij ervaren een situatie zoals in de film ‘Groundhog day‘. Al hun dagen zijn nagenoeg hetzelfde. Wakker worden, ontbijt, strand, zwembad om het zand af te spoelen, lunchen, een paar uurtjes relaxen, weer zwembad, douchen, eten, spelen met de kinderen op het vakantiepark; dezelfde kinderen die ze ieder jaar weer zien, en tot slot slapen. Iedere keer weer exact dezelfde dag, maar in tegenstelling tot de film kan het voor de kinderen niet lang genoeg duren.

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *