TTDS

TTDS!Een TTDS (of soms ook wel een DSTT genoemd) is een kaartje om kopieen van spellen te spelen op de Nintendo DS. Dit klinkt misschien (terecht) illegaal maar dat is het niet, omdat je er ook zelfgemaakte programma’s me kan uitvoeren. Tsja. Deze kaartjes worden niet door de ‘normale’ winkels verkocht (want die verkopen daarna geen ‘echte’ spellen meer). Meestal kan je dit soort kaartjes vinden bij kleine ondernemers die electronica verkopen of je kan ze via internet bestellen.

Maar wat blijkt er nu aan de hand te zijn met mijn recent aangeschafte kaartje, hij is fake! Het is zowaar een vervalsing van een toch al duister product. Op de website van de fabrikant wordt uitgelegd hoe je kan zien of jouw product een ‘echte’ of een namaak is. Dit kan je zien door naar de layout van de schakelingen en chips in de behuizing van het kaartje te kijken. Echter hiervoor moet je het kaartje open maken en volgens mij kan ik hem daarna direct weggooien, want dit soort dingen krijg je daarna nooit meer goed dicht. Wat je ook kan doen is kijken naar de doos! Veel gemakkelijker en ik heb inderdaad de ‘verkeerde’ doos te pakken.

Wat is nu het nadeel van deze vervalsing voor mij… op het eerste oog helemaal niets. Hij doet het gewoon en ik kan zo’n beetje alles doen wat het kaartje behoort te doen. Blijkbaar is de enige die gedupeert wordt de fabrikant van het echte kaartje, maar die begaf zich toch al op glad ijs. Maar wat is nu de oplossing van de fabrikant? Die heeft het briljante idee uitgevonden om een programma te schrijven die de nagemaakte kaartjes sloopt! Het klinkt alsof dit niet echt de meest legale oplossing is voor het probleem van de fabrikant, maar hoe ga je ooit je recht halen bij een vage chinese fabrikant… Nu maar hopen dat mij deze ‘oplossing’ bespaart blijf.

1 reactie op “TTDS

  1. Afgelopen weekend was ik bij de HCC beurs. Tegenwoordig heet dat Het Multimedia Event (HME dus) maar in feite is het nog steeds dezelfde beurs waarbij iedereen met prijzen stunt. En bij iedere stand hadden ze een enorme stapel van dit soort kaartjes liggen! Schijnt toch legaal te zijn dus. Ik heb er ook maar eentje gekocht. Een ander type weliswaar, maar zo kan ik mooi al mijn “zelfgemaakte games” spelen ;-)

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *