Calima

Calima!Gruwelijk heet is het vandaag. Maar alleen in het zuiden van Gran Canaria. Vanochtend was het in het noorden nog lekker koel. Om half 7 was ik al onderweg en toen ik om iets voor half acht gearriveerd was stond het zonnetje nog niet in de hemel. Echter, bij het openen van mijn deur blies de hete lucht me in mijn gezicht. Onvoorstelbaar…. zonder zon toch zo’n verschrikkelijk hete lucht. Buiten is het dan ook niet uit te houden.

Blijkbaar is ‘Calima’ de naam voor een meteorologisch effect. De hete lucht uit afrika wordt over de zee heen geblazen en komt dan langs de canarische eilanden. Gevolg is hier een paar dagen van extreme hitte. Pfff.

2 reacties op “Calima

  1. aha, dus het is niet van die brand die bij jullie midden in gran canaria woedt? heb je er nog last van?

  2. hmm what s up e ris dus geen brnad bij julie…?

    Zo maar goed anyway harry potter rules!!

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *