Bankia problemen

Bankia!De Spaanse bank Bankia is in problemen gekomen. Een week geleden is de bank door de overheid over genomen, en nu is bekend geworden dat er sinds die tijd meer dan een miljard euro door klanten van Bankia naar een andere plek is verhuist.

Ik had vroeger ook een Bankia rekening (toen heette de bank nog Caja de Canarias), maar vanwege een extreme klant onvriendelijkheid heb ik mijn rekening al jaren geleden geannuleerd. De rest van Spanje is dit blijkbaar nu ook aan het doen. Waarschijnlijk is de reden niet de klant onvriendelijkheid maar eerder de enorme hoeveelheid vastgoed die de bank bezit en die onverkoopbaar blijkt en steeds maar in waarde blijft dalen.

Volgens de bank zelf is er (uiteraard) niets aan de hand. Seizoen gevoelige schommelingen in de hoeveelheid geld. Ja, wat kunnen we anders zeggen. Waar gaat al dat geld nu heen? Naar andere banken, naar andere Europese banken buiten Spanje, of zelf helemaal ver weg naar andere valuta of zaken zoals goud en dergelijke? Ik weet het niet, dus bekijk ik de zaken maar van een afstandje. Eerst kijken wat er gebeurt en dan zien we wel.

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *