Neppert

Tulpenvijfje in kleur!Een tijdje geleden heb ik mijn verbazing al eens geuit. De Koninklijke Nederlandse Munt had een set gekleurde tulpen vijfjes geslagen in een uitzonderlijk kleine oplage. 750 sets maar, met als gevolg dat de hele set in een paar uur was uitverkocht.

Wat is er nu gebeurt…. er is een valse set gekleurde tulpenmunten in omloop!

Op de site van de KNM worden de consumenten gewaarschuwd!

Imitatie uitgifte Tulpen Vijfje in kleur
26 april 2012

De Koninklijke Nederlandse Munt heeft meldingen ontvangen over een imitatie uitgifte van de Zilveren Tulpen Kleurset.

Het gaat om een onofficiële uitgifte van het Tulpen Vijfje, vermoedelijk in circulatie kwaliteit in de kleuren Rood, Wit, Blauw en Oranje. De uitvoering lijkt op de officiële uitgifte van de Koninklijke Nederlands Munt.

Deze uitgifte is niet afkomstig van de Koninklijke Nederlandse Munt. De officiële Zilveren Tulpen Kleurset is uitverkocht bij de Koninklijke Nederlandse Munt.

De officiële uitgifte van de Zilveren Tulpen Kleurset herkent u aan:
• De munten zijn verpakt in de officiële luxe houten cassette
• Gebruik van ons logo in goudkleur op verpakking
• Certificaat van Echtheid met specificaties van de munt, achtergrondinformatie over de munt, en contactgegevens van de Koninklijke Nederlandse Munt

Het vreemde hiervan is eigenlijk te gek voor woorden. De imitatie munt kan alleen herkent worden aan de verpakking. Blijkbaar is de imitatie dus verder perfect nagemaakt! Ook is er geen sprake van een vervalsing want ze hebben de echte (niet gekleurde) munt gebruikt.

De prijs van een gekleurde munt bij de KNM was 50 euro. Een niet gekleurde zilveren versie is 10 euro. Als het inkleuren van zo’n munt eenvoudig is, dan loont het blijkbaar om zelf aan de slag te gaan.

De vraag is hoe het nu zit met die gekleurde munten. Mag iedereen zijn munt van een kleurtje voorzien? Is de imitatie die rouleert in strijd met de wet en wordt er iets gedaan tegen de imitatie? Als het muntje echt is, en deze is gewoon legaal ingekleurd, waar worden we dan eigenlijk voor gewaarschuwd?

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *