Operatie

Operatie!Morgen is het zo ver. Dan wordt Ana geopereerd en wordt haar hele gal verwijderd. Vanmiddag wordt Ana al opgenomen in het ziekenhuis en morgen vind de operatie plaats. Als alles goed gaat mag ze overmorgen al weer naar huis. Hierna moet ze ongeveer 10 dagen rustig aan doen en dan zou ze weer in orde moeten zijn.

De aanloop naar de operatie van af en toe flink pijnlijk. Ana had een vetloos dieet en iedere keer als ze toch iets met vet at had ze een zeer pijnlijke nacht. Na een tijdje had ze haar dieet beter onder controle waarbij ze ongeveer een kilo per week af viel. Na de operatie zou ze theoretisch weer alles kunnen eten, maar ze zal wel erg vette happen moeten zien te vermijden.

De operatie zelf is redelijk eenvoudig. Ana gaat volledig onder narcose en dan maken ze drie sneetjes in haar buik. Een om lucht naar binnen te pompen, een voor een lampje en een om met instrumenten de gal naar buiten te halen. Als alles goed is duurt de operatie zelf ongeveer een half uurtje. Met alle handelingen erbij zijn ze ongeveer 2 uur bezig.

1 reactie op “Operatie

  1. Hopelijk is alles weer achter de rug en kan ze weer gaan herstellen! Sterkte allemaal!

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *