Een kind, een boom en een boek

In Spanje hoor ik steeds vaker een spreuk die afkomstig blijkt van de Cubaanse volksheld José Martí. Hem is ooit gevraagd wat ieder mens zou moeten doen voor zijn dood. Zijn antwoord was:

“Tener un hijo, plantar un árbol, escribir un libro.”

In het Nederlands: “Krijg een kind, plant een boom, schrijf een boek.”. Een boom heb ik al jaren geleden geplant. Een boek en een kind hebben we sinds dit jaar.

Is dat het dan? Ik hoop het niet en ik denk dat die cubaan het bij het verkeerde eind had. Wat je wel allemaal zou moeten doen voor het einde, dat weet ik niet. Ik probeer in ieder geval zo veel mogelijk te genieten en tot nu toe gaat dat me bijzonder goed af. *klopt op hout*

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *