Bacterie vs. Virus

AARGHH, een bacterie!Een bacterie is een diertje. Het bestaat uit een levende cel, met daarin alles wat een groter dier ook heeft. Een plekje om zaken te verbranden voor energie, een manier om afvalstoffen te verwijderen, een mogelijkheid tot voortplanting, zelf voortbewegen is mogelijk.

AARGHH, een virus!Een virus is stukken kleiner als een bacterie. Niet in staat om zelf dingen te doen. Alleen reageren. Het enige wat een virus doet is gebruik maken van een andere levende cel om zichzelf te kopiëren. Als zodanig was ik van mening dat een virus eigenlijk een soort formule is. Een formule die zichzelf kan uitvoeren met als resultaat een aantal kopieën van zichzelf.

Tsja, waar je soms allemaal bij stil staat. Ingegeven door de kippengriep moet je het toch ergens over hebben. Bacteriën en virussen. Zaken die we niet kunnen zien, maar die sommige mensen wel begrijpen. Raaaaaaaaarrrrrr. Misschien moet ik hier nog eens over denken als ik tijdelijk weer eens alles weet.

3 reacties op “Bacterie vs. Virus

 1. Kippengriep? We gaan er allemaal aan!!!!
  Ik zat er vandaag ook al over te denken. Het is raar dat er nog steeds geen medicijn is tegen de normale griep, laat staan een rare nieuwe kippengriep. Het gekke is dat er pas echt paniek komt als de kippengriep zich gaat mengen met de gewone mensengriep. Als het de gewoonste zaak ter wereld is dat er virussen van vorm veranderen is het eigenlijk gewoon wachten op die dag dat die gekte uitbreekt…

 2. ik vind virussen altijd wel boeiend om te bestuderen, dus daarom meng ik me graag in deze discussie :P
  mensen zijn nou eenmaal gewoon niet zo bezorgd om dieren denk ik, als de halve wereldbevolking aan kippen dood zou gaan denk ik niet dat er iemand slaap verliest.
  maar inderdaad als je hoort dat er een nieuw griepje is, denk ik dat je plots inderdaad niet zo makkelijk slaapt.
  maar toch, er zijn altijd uitzonderingen…
  dus eiglk ben ik et eens met die gast die eerst reageerde :P

 3. Nou ja, ik zou het best vervelend vinden als ik geen kipnuggets meer kan krijgen. Maar aan de andere kant, daar zal toch al niet veel echte kip inzitten, maar meer chemische kip-smaak en kip-geur stoffen.

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *