Ontwerp een munt

Lege euro munt!Ter ere van het 10 jarige bestaan van de euro is er een ontwerp wedstrijd gestart, waar Europese burgers een ontwerp kunnen opsturen. Mocht je het beste ontwerp hebben van de 731 miljoen potentiƫle deelnemers, dan win je wat eer en een serie muntjes. Je hebt hiervoor nog 2 weken de tijd want 20 mei moet het ontwerp klaar zijn.

Het ontwerp moet iets te maken hebben met het 10 jarige bestaan van de euro, maar het nummertje 10 kan maar beter achterwege blijven, want dit levert mogelijke verwarring op als men de waarde van de munt moet bepalen. Een 2 euro munt met een 10 erop kan namelijk gebruikt worden om niet Europeanen op te lichten, en dat moet natuurlijk voorkomen worden. Ook mag de munt volgens de voorschriften geen tekst bevatten.

Ik ga er eventjes over brainstormen dit weekend en wellicht ga ik dan voor de eer!

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *