Crisis preventie

Ook in Spanje is het crisis. De werkeloosheidscijfers lopen de spuigaten uit. Rond de 30% van de beroepsbevolking zit zonder baan. Nou ja, officieel gezien dan, want in Spanje wordt flink wat zwart gebeunhaasd.

De meest recente maatregel is een wat vreemde. Alle ambtenaren gaan gekort worden op hun salaris. Afhankelijk van de salaris schaal gaat met er 5 tot 15 procent op achteruit. De maatregel zal ingaan in juni of juli.

De verlaging van het salaris is vreemd, maar nog vreemder is dat het nergens duidelijk wordt gemaakt hoe deze verlaging precies wordt doorgevoerd. Is het een verlaging van het basis salaris, netto, bruto, geldt het ook voor overuren, toeslagen, vakantiegeld, etc. Hoeveel wordt je gekort?? 5%, 15% of een percentage ertussen?? Helemaal nergens is deze informatie te vinden. Voor mij geen probleem, maar voor mijn vriendin wel, en met haar vele ambtenaren. Erg groeit flink wat onrust.

1 reactie op “Crisis preventie

  1. Hey a3 ik had zeker een pinkpop topic verwacht, maar nee hoor :P
    Gaat erwin nog naar pinkpop?? Ik houd het dit jaar alleen bij Roskilde

    X

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *