Maiskolf

Mais!Afgelopen zondag heb ik, ter voorbereiding op de 7 heuvelenloop, een rondje (+/- 13km) hardgelopen in Nijmegen en omgeving. En terwijl ik daar was viel mij op dat er bijzonder veel maisvelden waren, zomaar vlak langs de weg, zonder enige vorm van bescherming van de mais. Ik heb mij dus weer eens fout gedragen, en ik heb vlak voor de finish een maiskolf gejat.

Gisteravond heb ik die maiskolf dus op proberen te eten, nadat ie dik 2 uur in het kokende water had gelegen, en ik weet nu dat ik nooit meer een maiskolf zal jatten. Zelfs met een grote hoeveelheid zout erover was het niet lekker.. boter heb ik niet in huis, dus dan had mogelijk een redding kunnen zijn. Misschien had ik het ding ook drie uur moeten koken i.p.v. twee, want echt makkelijk eetbaar was ie niet. In het vervolg houd ik het wel bij die blikjes mais.

2 reacties op “Maiskolf

  1. Jij weet nu dus ook wat koeienmais is :)
    En waarom ze onbeschermd langs de weg staan :D

  2. Inderdaad Adrie… grote mensen mais moet je bij de groentenboer kopen!!! En dan is 15 a 20 minuten koken genoeg.
    Overigens… heb erg genoten van je reisverhalen.

    Uw ex-collega

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *