Kroniek 2013

Het is weer eens Berg-kroniek-tijd. Eventjes terug kijken naar het afgelopen jaar. Dit jaar was een vreemd jaar voor ons want in April heb ik mijn gezin in Spanje gelaten en ben ik aan de slag gegaan bij Naturalis in Leiden. Een keus die niet eenvoudig was, maar het was nodig doordat we geconfronteerd werden met een situatie waarbij ik geen werk meer had, en Ana steeds moest hopen op een nieuw maandcontract. Een erg onzekere situatie die we opgelost hebben door tijdelijk ons gezin op te delen.

Palmitos park - November 2013!In Nederland kon ik gelukkig terecht bij mijn ouders en het werk bij Naturalis beviel goed. Ik heb meegewerkt aan de dierenzoeker app, en een flink aantal websites. Toch was het niet gemakkelijk om ver van mijn familie te zijn. Een aantal weken kon ik gelukkig thuis werken vanuit Spanje. Naast een paar weekjes thuiswerken heb ik ook al mijn vakanties bij mijn gezin gevierd, maar iedere keer afscheid nemen was voor Alex niet leuk en voor zijn vader erg moeilijk.

Door een medische fout heeft Ana een groot deel van het jaar erg veel last gehad van haar ogen. Mogelijk wordt het nog wat beter, maar dat zullen we pas over een flink aantal maanden weten. Voor Ana was er ook goed nieuws, na bijna zes jaar met tijdelijke contracten is nu haar tijdelijke contract omgezet naar een vast contract, dus hebben we nu veel meer zekerheid.

Met Alex gaat het heel erg goed. Hij groeit nog steeds als kool en hij gaat inmiddels iedere dag een paar uur naar school. Alex lijkt volgens zijn moeder qua karakter erg veel op zijn vader. Hij is altijd blij, en heeft flink wat streken die hij af en toe uit haalt. Als Alex iets wil, dan krijgt ie het ook of hij maakt zijn ouders het leven zuur totdat hij het krijgt. Een typisch ventje van 2 jaar en een typische Berg, zoals van de stamhouder verwacht mag worden. Doordat zijn vader er niet meer altijd is verwatert zijn Nederlands een beetje, maar daar hopen we binnenkort weer verandering in te brengen.

Wij wensen iedereen een heel goed 2014 toe!

1 reactie op “Kroniek 2013

  1. Voor jullie ook een goed jaar!! Groetjes uit Arnhem! Binnenkort ff wat drinken! Liefs eef

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *