Als sneeuw voor de zon

Problemen verdwijnen soms opmerkelijk snel. Ik had dus ‘problemen’ met een gehuurd krot. Een maand wilde ik de auto huren, maar na het zien van de auto en het eenmalig erin rijden brak me het angstzweet uit. Andere aangeboden auto’s waren hetzelfde laken en pak. Beter niet dus.

Maar goed, geld terug vragen gaat niet zo eenvoudig. Het vragen wel, meerdere malen zelfs, maar het krijgen is anders. De autoverhuurder weigerde dit dan ook, en bood me aan dat als ik een van zijn auto’s kocht, ik 250 euro korting zou krijgen. Tsja, dat leek me een bijzonder slecht idee.

Toen belde Ana op. Het was haar tweede telefoontje en het werkte. Na Ana’s eerste telefoontje wist de autoverkoper al te melden dat hij niet meer met haar wilde spreken. Zinnen als ‘Een buitenlander denk je makkelijk te kunnen pakken, maar ik ben dat niet’, ‘Er is helemaal niks getekend en deze transactie is zo illegaal als ie maar kan zijn’ en ‘Die auto’s die je verhuurt zijn levensgevaarlijk!’ hadden een goede uitwerking.

Het laatste telefoontje was voor de autoverkoper de druppel. ‘Morgen geld terug’, kreeg meneer in niet mis te verstane toon te horen. Meerdere malen zelf. Het effect, geld terug van de autoverkoper met als dreigement dat ik nu nooit meer van hem een auto kan huren en/of kopen. Daar kan ik goed mee leven.

4 reacties op “Als sneeuw voor de zon

  1. Als je Ana toch niet had :-)….en heb je al naar die Twingo gekeken?

  2. Grappig, doet me denken aan die keer dat ik bij de Seats & Sofa’s werd weggestuurd en nooit meer terug hoefde te komen omdat ik niet inging op een aanbod… wel balen natuurlijk dat je bij die oplichter nooit meer een auto kunt kopen/huren…

  3. Het is inderdaad goed vergelijkbaar. Alleen doet dat seats&sofa verhaal mij altijd met wat raare gevoelens terugdenken aan mijn eigen seats&sofa bank :p.

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *