Weer die liter

In het verleden veroorzaakte het verschil tussen liters en kilo’s me al eens hoofdbrekens. In dit geval was het een zak zand, die veel meer liters dan kilo’s bevatte. Nu heb ik een koffer gevonden. Inhoud van deze koffer is 20 liter. Maar het betreft een enorme koffer en laatst kocht ik 8 liter water in een plastic fles en hiervan passen er zeker 4 van in die koffer. 4 keer 8 liter water is nog altijd 32 liter water en dit is veel meer dan officieel in de koffer zou moeten kunnen passen.

Waarschijnlijk geeft met van de koffer aan dat er twintig liter in past, omdat op schiphol, en op andere luchthavens, de limiet van het gewicht per koffer op 20 kilo is ingesteld. 1 kilo is gelijk aan 1 liter dus dat maakt het eenvoudig. Eenvoudig maar het klopt dus niet. Deze koffer wordt verkocht met een inhoud van 20 liter, maar er past makkelijk 32 liter water in. Waarom deze onderprijzing? En waarom is er uberhaupt sprake van een gewichtsklasse bij een koffer en is er niet een makkelijker systeem om te bepalen hoeveel spullen er in de koffer passen?

7 reacties op “Weer die liter

 1. Wat doe jij in vredesnaam met vier flessen water van 8 liter in een koffer!?

 2. Hehehe, nope, water gaat hier in las palmas per fles en niet uit de kraan, maar uiteraard heb ik maar 1 acht liter fles met water gekocht, maar aan de hand van deze ene kan ik direct zien dat er makkelijk vier van die flessen in en koffer passen. Verklaar dat maar eens.

 3. Wacht even. Ik weet niet eens meer wat ik gisteren gedaan heb, en dan kom jij met zo’n verhaal. Au! *kraaaaak* Au!!

 4. eh trouwens, 1 liter verf is volgens mij zwaarder dan een kilo, hoe kan dat dan?

  en 1 liter magneetverf is volgens mij een kilo of zes…

 5. Alst-u-blieft zeg….
  Is het nu zo moeilijk?
  Iets beter opletten voortaan op de basisschool rogier!
  Het heeft alles te maken met de dichtheid van de materie

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *