Demonstratie

Gisteren was Spanje in protest. Vele mensen waren de hele dag aan het staken (een dag die hier netjes van je loon ingehouden wordt) en ´s avonds waren er protestmarsen. De reden van de staking was het schrappen van een grote hoeveelheid rechten voor werknemers. Kort gezegd wordt het (veel) makkelijker en (veel) goedkoper om mensen te ontslaan. De politiek denkt dat werkgevers meer mensen zullen aannemen omdat het goedkoper wordt om deze weer te ontslaan. De werknemers vrezen simpelweg de straat. Hun vaste contracten verliezen hun waarde want het wordt veel eenvoudiger om mensen te ontslaan. Meer dan 8 dagen ziek? ontslag. Meer dan 3 maanden verlies? ontslag. Vast contract? ontslag met een kleine tegemoetkoming.

In Las Palmas begon de protestmars om 6 uur en het was een volle bak! Een protest met gefluit, getrommel, geschreeuw en de alom aanwezige herrie en chaos. Ik schat de opkomst zelf op zo’n 20.000+ personen en dat is helemaal niet slecht voor een eiland waar men normaal gesproken maar afwacht en kijkt wat er op het vasteland van Spanje gebeurt. Nu kijken of dit protest enig effect zal hebben maar het zal wel weer zoals gewoonlijk een stille afloop hebben.

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *