Koffie faal

Koffie uitgedroogd!Mijn koffie plant heeft een lastige tijd achter de rug. Eerst werd ons balkon geschilderd en het geregeld verplaatsen van de koffie plant had als gevolg dat 90% van de koffie bonen-in-spe er de brui aan gaven. Hierna was ik een maand afwezig vanwege de geboorte van Alex. Het gevolg was dat de resterende koffie bonen volledig uitgedroogd waren.

De uitgedroogde koffiebonen heb ik geprobeerd te zaaien, met als doel een paar nieuwe koffieplanten te verkrijgen, maar helaas, mijn vrouw heeft de zaadjes met pot en al bij het vuil gegooid in een schoonmaak opwelling. Ik heb nog een paar mini-boontjes gezaaid, maar ik zie het somber in. Volgend jaar nog maar weer een keer proberen.

3 reacties op “Koffie faal

 1. Goh wat leuk, ook een plantenfreak net als ik.
  Zelf heb ik koffiebonen uit indonesie meegenomen 2 jaar geleden
  toen zijn ze wel gaan kiemen maar verder geen resultaat
  Hoeveel water heeft een koffieplant eigenlijk nodig.
  Ik heb nu gewoon een paar gekocht bij de groenrijk.
  Wel zijn er nu kleine dadelpalmpjes onderweg

  Ik ben benieuwd naar een reactie.

  met vriendelijke groet,

  Klaas Nicolai

 2. Hoi Klaas,

  Koffie groeit in het noordwesten van Gran Canaria het beste. Hier is het warm en ook redelijk vochtig. Ik denk dus dat koffie naast warmte aardig wat vocht nodig heeft.

  Groeten, Adrie

 3. Oke Adrie, ik lees ook dat je een ananas probeerd te laten groeien
  Zelf heb ik dit ook gedaan en met succes.
  Maar omdat ik ook een druk leven heb is de ananas overleden
  Volgend voorjaar probeer ik het opnieuw,en dan gewoon met
  8 stuks tegelijk.
  Nu concentreer ik me op de dadelpalmen.
  Nog bedankt voor de tip ivm de koffieplant.

  Groeten Klaas.

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *