De lichtstad brandt

Molotov cocktail! Parijs, de stad van het licht is aan het branden. Gisteravond 900 auto’s in de fik en tweehonderd mensen opgepakt. Maar waarom? Is het omdat er een paar mensen tijdens hun vlucht van de politie zijn gestorven? Is het omdat men het nodig vond een kerk met traangas te ontruimen? Of is het doordat de overheid dit incident aanpakt alsof het gekke koeien of griepkippen betreft in plaats van mensen?

Nu zijn het wat arme buitenwijken van parijs. Mensen die weinig tot niets hebben, en die zien dat andere het veel beter hebben. Als je dan geen kansen worden geboden leidt dat tot ongenoegen en onrust. Het resultaat is een gespannen situatie die nu in parijs tot uitbarsting is gekomen.

Maar doen we op grotere schaal niet hetzelfde? Europa is gruwelijk rijk, en onze buren.. grote delen van afrika, azie, het oostblok en rusland hebben het allemaal niet zo breed. Deze landen beschikken echter over veel meer dan molotov-cocktails. Zolang het drijven van handel nog een meerwaarde oplevert zal het wel goed gaan, maar misschien moeten we toch voorzichtig gaan denken aan de toekomst. Delen/uitgeven van onze rijkdom is de beste manier. Use it of lose it.

3 reacties op “De lichtstad brandt

  1. Ik las het vandaag pas… echt vaag dat zoiets aan me voorbij is gegaan zeg! Ik las ook dat het in Frankrijk verboden is om religieuze symbolen te dragen op scholen. Als ik het goed begrijp geen hoofddoekjes? Maar ook geen keppeltjes? Geen kruisjes aan je nek? Helemaal niks? Is Frankrijk een goddeloos land geworden? Onze landen proberen ons met steeds meer regeltjes in de hand te houden maar het krijgt een averechts effect: We voelen ons nu echt niet veiliger op straat dan honderd jaar geleden, ondanks alle beveiligingscamera’s. We voelen ons echt niet veiliger in het ziekenfonds ondanks de steeds hoger wordende premie. Onze belasting lijkt alleen maar op te gaan aan nutteloze vergaderingen en snoepreisjes voor de ministers.

    Als er een schaap over de dam is zeggen ze. Nu hoor ik net op de radio dat er in Berlijn ook auto’s in de fik worden gestoken… het worden nog spannende tijden in Europa.

  2. De gedachten om mijn auto in de fik te steken spoken regelmatig door mijn hoofd. Maar ja dat heeft weer hele andere redenen…

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *