Krabben vangen

Krabben vangen!We hebben een leuk uitje achter de rug. Bij de lokale decathlon hadden ze hengels in de aanbieding. 10 euro voor een hengelset met alle benodigdheden. Omdat er nu een visliefhebber op bezoek is hebben we een paar hengels gekocht en zijn we wezen krab vissen. Erg leuk en met een goed resultaat, we hadden 8 krabben gevangen, en deze hebben we hierna lekker opgepeuzeld.

De truc was om het haakje met een stukje aas vlak voor de neus van de krab te houden. Als aas gebruikte we een slak waarvan we eerst het huisje aan gort geslagen hadden. Als de krab eenmaal toehapte was het zaak om de vislijn soort van om de krab heen te wikkelen. Hierna was deze makkelijk te vangen. Om de krab van de lijn af te halen moet je hem bij zijn achterste vastpakken, en dan voorzichtig de vislijn ontrafelen. Kijk uit dat de krab je niet pakt met een van zijn scharen, want zo’n klein beestje kan een flinke knauw geven.

Het krab recept: Maak een sausje door een paar knoflooktenen en tomaten in de olie te bakken. Kook de krabben totdat ze mooi rood zijn. Gooi het kookwater van de krabben weg en snij de krabben doormidden. Gooi de halve krabben bij de saus en laat het een en ander een tijdje doorbakken. Maak een flinke pan spaghetti. Haal de krabben uit de saus en serveer ze apart. Mix de spaghetti met de saus en eet smakelijk.

1 reactie op “Krabben vangen

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *