Toko

In Delft is de Xotus gevestigd. Een cool tuincentrum met allerlei exotische planten en bloemen. Maar ook met een grote Aziatische supermarkt. Hier mag ik altijd graag mijn dozen met Bapao’s kopen in de smaken kip en rund. Varken niet, want een varken is een onrein dier.

Naast Bapao’s vind ik het ook leuk om, als ik er toch ben, een mij onbekend product aan te schaffen. Vaak gaat dit echter fout, mede doordat de verpakkingen niet altijd een Nederlandse of Engelse beschrijving hebben van de inhoud. Zo had ik al eens een enorm pak met rivierkreeftjes gekocht, om eenmaal thuis te merken dat deze echt alleen maar konden dienen als versiering naast je bord. Een zak met diepgevroren eendentongen wist ik gelukkig nog net in de winkel als zodanig te herkennen, en heb ik toch naar terug in het schap gemikt.

Vaak is het product ook best te eten… stukjes krabbepoot die je moest frituren, garnalen, vreemde loempiatjes.. Allemaal stuk voor stuk een bijdrage aan de risicospreiding die ik bij het eten van voedsel voor elkaar wil krijgen.

Laatst had ik een andere diepgevroren zak. Tekst in het chinees, dus ik ging als wel vaker af op het plaatje. En het plaatje liet een bord zien vol met heerlijke nasi met groenten. Ik dacht gelijk aan prefab-nasi, dus gekocht. Maar helaas… vandaag bleek dat het wederom een soort optische illusie was. Alleen maar diepgevroren groenten in de zak. De rijst en het vlees moest ik zelf regelen, met als direct nadelig gevolg dat ik niet 1 maar 3 pannen moest afwassen, en dat mijn saté voorraad al weer bijna op is.

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *