Koyaanisqatsi

In de VS [heb ik] de DVD van Francis Ford Coppola gekocht… Koyaanisqatsi – Life Out Of Balance. De muziek op die DVD is van Philip Glass, en die muziek is al redelijk depressief, maar met de film erbij bereik je toch snel een bijzonder emotioneel niveau. En dat allemaal omdat een ex collega mij ooit eens heeft verteld over Philip Glass.

Onvoorstelbaar eigenlijk hoe je met een film die bestaat uit beelden en muziek, geen tekst, duidelijk kan maken dat we allemaal hard op weg zijn onze planeet totaal te slopen. Wellicht is het beter de positieve beschrijving te pakken zoals die op de doos staat “Koyaanisqatsi contrasts the tranquil beauty of nature with the frenzied hum of contemporary urban society.”

Maar goed, ik ga maar weer even in de zon zitten :-p

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *