Egypte

Egypte was een erg indrukwekkende plek. Onvoorstelbaar wat ze 5000 jaar geleden allemaal voor bouwwerken konden maken. Enorme tempels en gigantische piramiden maar ook sieraden die zo precies en fijn in elkaar gezet zijn. Het lijkt er gewoon op dat we helemaal niet zo snel zijn met onze ‘vooruitgang’.

Maar goed. Als eerste hadden we een cruise over de Nijl. Erg relaxed, maar wel met een druk programma. Zeer regelmatig (ik heb niet 1 dag kunnen uitslapen) stonden we al erg vroeg op om met een excursie mee te gaan om weer een stukje geschiedenis mee te pikken. Het was leuk om te zien dat er bijna overal van die hiërogliefen in het steen waren gehakt. Allemaal rond de 3000 tot 5000 jaar oud, met zo af en toe was namen en data van 100 a 200 jaar oud erdoor. ‘Piet was here 1843’. Ik heb mezelf kunnen beheersen en heb toch maar niet mijn naam erbij gezet.

Na de cruise een paar dagen in Caïro. Wat een drukte vanjewelste. In Caïro wonen meer mensen dan in heel Nederland, en dat merk je. Het is ten alle tijden druk. Ook merk je dat de moslims hier niet echt een hoge dunk hebben van niet-moslims/toeristen. Met name vrouwen lijden hier onder door een geregelde knijp in de kont van een bebaarde moslim. Als toerist moet je dit niet doen bij een moslima in boerka, want dan gaan je handen eraf (schijnt).

Al met al een ervaring! We hadden de reis met redelijk veel excursies en achteraf gezien was dit misschien een beetje een overdaad. Vele excursies waren zeer de moeite waard, maar er zaten ook excursies bij waarbij de commercie duidelijk de overhand had.

Krijg je de kans, dan moet je Egypte zeker gaan bezoeken. Let alleen op dat voor kip en rijst haters er weinig ander voedsel voorhanden lijkt te zijn. De foto’s moeten even doorzeeft worden. Het zijn er bijna 700, dus dit gaat nog even duren.

1 reactie op “Egypte

  1. pffff, wat een verschikkelijk zwaar leven, gewoon op een nijlcruise, waar alles verzorgd is en je vreselijk in de watten wordt gelegd, en dan moet je ook nog op excursies om iets van het land te zien.

    Ik zou er overigens ook van balen hoor, om veel calorieen te verbranden door op te moeten staan van je ligbed, je schoenen aan te trekken en achter een of andere vent/vrouw aan te lopen die je klaarblijkelijk iets nuttigs van het land willen laten zien.

    Kunnen ze niet gewoon een filmpje je maken en deze met een tvtje voor je ligbedje neerzetten zodat je niet hoeft op te staan….

    maar het klinkt in ieder geval goed….. :-)

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *