Euromanie

2 Euro 2012!Er is weer een nieuwe 2 euromunt op komst. Goed voor de schatkist natuurlijk, maar waarom denkt de Nederlandse munt steeds zo klein. Het punt is dat de versie voor de verzamelaars al binnen 4 dagen was uitverkocht. De reden, er zijn slecht 15.000 muntjes geslagen. Deze zijn met een leuke winst voor 10 euro per stuk verkocht.

De directe winst voor de staat is dus 8 euro per verkochte munt. Daarnaast kan je er redelijk zeker van zijn dat alle munten bijna direct verdwijnen uit het betaalcircuit en worden opgenomen in allerlei verzamelingen. Dubbel winst dus. Wat ik alleen niet snap waarom in deze tijd van crisis Nederland weer zo klein denkt. Als 15.000 muntjes in 4 dagen uitverkocht zijn is er zeker een vraag voor veel meer. Met 30.000 muntjes verdubbel je de winst en als ze een miljoen muntjes maken zullen deze uiteindelijk ook wel verkocht worden. Verzamelaars in heel Europa zijn immers geïnteresseerd. Een gemiste kans voor de schatkist.

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *