Ingewikkeld: op naar Nederland.

Ik wil graag weer eens naar Nederland komen, maar een ticket kopen blijft een flinke uitdaging. Tientallen sites met tickets hebben allemaal andere tijden en prijzen. Gewoon de goedkoopste selecteren zul je denken, maar helaas.

Als ik via Spanje reis heb ik voor dit deel van de reis 50% korting, omdat ik inwoner ben van de Canarische eilanden. Ik moet dus op zoek naar een reis van Las Palmas naar het vaste land van Spanje. Hiervandaan moet ik dan een retourtje naar Nederland zien te vinden is niet te vroeg vertrekt en op zijn retour moet ik dan weer op tijd aankomen in het vaste land van Spanje om terug naar Las Palmas te kunnen vliegen.

Lastig allemaal en om het nog lastiger te maken hebben de Spanjaarden vreemde vakantiedag gewoontes. Ik heb recht op 30 vakantiedagen, maar deze dagen zijn inclusief het weekend en ik kan deze dagen slechts in twee delen opnemen. Mocht er in deze twee delen een officiële vrije dag vallen, dan heb je pech. Hiernaast heb ik nog 1 dag die ik waar ik maar wil kan inplannen.

Bijvoorbeeld:
Als ik bijvoorbeeld in Maart op bezoek wil naar Nederland. Ik neem dan vrij van maandag 17 maart tot en met maandag 24 maart en dit kost mij 8 vrije dagen. Het feit dat het weekend is op 22 en 23 maart, en het feit dat het officiële feestdagen zijn op 20 en 21 maart maakt hierbij niet uit.

Aan de andere kant, als ik dus op bezoek wil van 17 maart tot en met zondag 23 maart kost mij dit maar 3 vrije dagen, alleen is het ticket dan gruwelijk duur en ik ben verplicht om mijn resterende 27 dagen in 1 keer op te nemen.

Resultaat:
Rekenen met data, tickets, prijzen, officiële vakantiedagen, etc. komt me nu zo’n beetje mijn strot uit. Wat een verschrikkelijk gekloot zeg en wat was het in Nederland eigenlijk goed geregeld.

Conclusie:
Januari werd Februari en wordt nu waarschijnlijk April, aangezien Maart redelijk aan de prijs is qua tickets. Maar vrees niet, ooit zal ik een retourtje te pakken krijgen!

7 thoughts on “Ingewikkeld: op naar Nederland.

  1. argh…..we hebben met je te doen jongen……en anders komen wij wel naar gran canaria

    r

  2. Ik dacht dat ik je al een paar keer had zien lopen maar dat was je broertje :) Voordeel als je later komt is wel dat je meteen kennis kunt maken met Ammertje natuurlijk.

    Wat raar trouwens dat je vakantiedagen incl. weekend hebt. Dan heb je er toch sowieso minimaal 100 per jaar nodig?

  3. Hey eeh a3 je moet ook pinkpop kaarten kopen voor jou en ANA he!!!

    don’t forget!!!! tis al bijna uitverkocht!!!

  4. Huh, heeft Eef voor ons allemaal kaartjes gekocht..?!.. PERFECT!!! Op eef kan je bouwen & vertrouwen, en zo is het maar net.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *